Ελληνική σειρά

«Ελα στη θέση μου»
Alpha, 20.00
Τι θα συμβεί όταν, 30 χρόνια μετά, το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για το παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα στις οικογένειες Καλατζή και Σοφοκλέους αποφασίσει να αποκαλύψει την αλήθεια; Η νοσοκόμα Λουκία συνέρχεται, συνειδητοποιεί τι έχει κάνει και αποφασίζει να διορθώσει άμεσα το λάθος. Πώς όμως θα βρει το θάρρος να πει ότι ένα φτωχόπαιδο από αγροτική οικογένεια και ένας γόνος πάμπλουτων επιχειρηματιών έχουν μεγαλώσει σε λάθος οικογένειες και τώρα ήρθε η ώρα να επιστρέψουν ο φτωχός στη θέση του πλούσιου και ο πλούσιος στη θέση του φτωχού;

Ξένες ταινίες

«Μυστηριώδης εξαφάνιση»
(Gone)
Star, 22.10
Η Τζιλ (Αμάντα Σέιφριντ) αγωνίζεται να πείσει την αστυνομία ότι η αδελφή της (Εμιλι Γουίκερσαμ) έχει πέσει στα χέρια του απαγωγέα και φονιά γυναικών που είχε απαγάγει και την ίδια πριν από καιρό. Εκείνη όμως είχε γλιτώσει στο παρά πέντε από τον λάκκο όπου ο τρελός την είχε φυλακίσει. Η αδελφή της θα μπορέσει; Εφόσον όμως κανείς δεν την πιστεύει, εκείνη –εκπαιδευμένη και στις πολεμικές τέχνες παρακαλώ –αποφασίζει να δράσει μόνη της κάνοντας την ντετέκτιβ και λέγοντας παντού ψέματα.

«Κάποτε στο Μεξικό»
(Once upon a time in Mexico)
Μega, 23.00
Πτώματα με τη σέσουλα και κουβάδες αίματος, σε μία ταινία που ακολουθεί τα χνάρια του «Ελ Μαριάτσι» και του «Ντεσπεράντο» (του ιδίου σκηνοθέτη, Ρόμπερτ Ροντρίγκες). Μία γοητευτικά υπερβολική και διασκεδαστική συρραφή σκηνών καρτουνίστικης βίας, με φόντο μια πόλη του Μεξικού και με αναφορές σε σπαγκέτι γουέστερν, αλλά και σε ταινίες καράτε. Ο Αντόνιο Μπαντέρας επαναλαμβάνει τον ρόλο του κιθαριστή μαριάτσι και ο Τζόνι Ντεπ του πράκτορα της CIA, με μεγάλη ευκολία να σκοτώνει για πλάκα. (ΗΠΑ, 2003, 97′)

HeliosPlus