Ολυμπιακός: Θέλει επανεκκίνηση και ποντάρει στον Ιντέγε

Παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο στο αποψινό (20.30 - Novasports) πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με την ΑΕΚ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός ψάχνει το φάρμακο για να μην μπει βαθύτερα στην κρίση.

Παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο στο αποψινό (20.30 – Novasports) πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με την ΑΕΚ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός ψάχνει το φάρμακο για να μην μπει βαθύτερα στην κρίση.
Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο (με τη συνδρομή φυσικά του πορτογάλου τεχνικού που μάλιστα «παίζει» το κεφάλι του στο ντέρμπι) κινδυνεύει, σε περίπτωση νέας ήττας από την ΑΕΚ, να βρεθεί από την 6η αγωνιστική (που ουσιαστικά στη σούμα θα είναι 4η, καθώς δεν έχουν διεξαχθεί ημερολογιακά οι δύο πρώτες αγωνιστικές) έξι βαθμούς πίσω από την Ενωση και αρκετά μακριά (σε συνδυασμό βέβαια και με τα αποτελέσματα των βασικών του αντιπάλων) από την κορυφή.
Οι Ερυθρόλευκοι είναι αλήθεια πως βρίσκονται σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, τουλάχιστον επί θητείας Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για αυτό (στο αγωνιστικό τουλάχιστον κομμάτι) και καλούνται να το αλλάξουν.
Αυτή τη στιγμή ο πιο φορμαρισμένος παίκτης των γηπεδούχων είναι χωρίς αμφιβολία ο Μπράουν Ιντέγε, και αυτός πρέπει να είναι το βασικό όπλο των πρωταθλητών στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στις νίκες.
Ο νιγηριανός κυνηγός έχει ξεκινήσει φορτσάτος εφέτος, έχει ήδη τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ την Πέμπτη κόντρα στον ΑΠΟΕΛ δεν σκόραρε περισσότερο λόγω γκίνιας. Τη μοναδική φορά που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εκπληκτική ατομική προσπάθεια ήταν οριακά οφσάιντ, ενώ έβγαλε και τη φάση του αγώνα όταν υποχρέωσε τον προσωπικό του αντίπαλο (τον οποίο και ανάγκασε να περάσει ένα πολύ δύσκολο βράδυ) να κάνει την απόκρουση της αγωνιστικής με το κεφάλι πάνω στη γραμμή και με τη βοήθεια και του δοκαριού στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου.
Ο Ιντέγε, βλέποντας και την έλευση του Οσκαρ Καρντόσο στο λιμάνι, είναι φανερό πως μπήκε με το «καλημέρα» στην πρίζα και έχει μπει φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο.
Ουσιαστικά, μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το τελείωμα της περσινής χρονιάς όπου είχε «εξαφανιστεί» χωρίς να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του, ιδιαίτερα στον κρίσιμο τελικό Κυπέλλου (καθώς το πρωτάθλημα είχε κριθεί πολύ νωρίτερα).
Πέρυσι, λοιπόν, κόντρα στην ΑΕΚ, τόσο στο σπάσιμο του αήττητου στο πρωτάθλημα όσο και στον τελικό Κυπέλλου, ο Ιντέγε δεν είχε… ακουμπήσει, αλλά σε αυτόν βασίζεται ο Ολυμπιακός για να μην τριτώσει το κακό κόντρα στους Κιτρινόμαυρους που δείχνουν στα τελευταία παιχνίδια να έχουν βρει το κουμπί των πρωταθλητών.
Το βασικό για τον Νιγηριανό είναι η τροφοδοσία, αλλά σε αυτό το κομμάτι τόσο ο Κώστας Φορτούνης όσο και ο Μάρκο Μάριν ήταν εξαιρετικοί την Πέμπτη και είτε παίξουν (εκ νέου) και οι δύο, είτε ξεκινήσει ο ένας, έχουν τα εχέγγυα να κάνουν τον Ιντέγε (και όχι μόνο) ευτυχισμένο.
Δεδομένου ότι το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι στα μετόπισθεν, όπου δεν έχει μπορέσει να αποφύγει το γκολ σχεδόν σε όλα τα εφετινά παιχνίδια, είναι κομβική η παρουσία του Ιντέγε μπροστά καθώς όσο παραμένει απειλητικός τόσο πιο δύσκολα θα ρισκάρει αντεπιθέσεις η ΑΕΚ κρατώντας τις γραμμές της πιο πίσω προκειμένου να αναχαιτίσει τον νιγηριανό στράικερ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.