ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση ως 17 Οκτωβρίου στον διαγωνισμό για την ΕΕΣΣΤΥ

Νέα παράταση λίγων ημερών, ως τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στον διαγωνισμό για την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Νέα παράταση λίγων ημερών, ως τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στον διαγωνισμό για την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Η απόφαση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ελήφθη κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος από ενδιαφερόμενο επενδυτή.
Μετά την πρώτη παράταση, η ημερομηνία εκδήλωσης μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ ήταν η Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016. Με τη νέα παράταση, η οποία έρχεται μια ημέρα μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του διορισμού νέας διοίκησης στην ΕΕΣΣΤΥ, καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε η 17η Οκτωβρίου.
Η νέα, προσωρινή διοίκηση -όπως αναμένεται εν όψει της ιδιωτικοποίησης- εισάγει και στην ΕΕΣΣΤΥ το μοντέλο της «δυαρχίας», που έχει επιλεγεί από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη και σε άλλες ΔΕΚΟ. Ύστερα από σίριαλ φημών για αντικατάσταση της προηγούμενης διοίκησης, που είχε οριστεί από τη ΝΔ την περίοδο της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, τελικά ο υπουργός έλαβε την οριστική απόφαση στις 12 Αυγούστου 2016.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.