Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου ο νομικός σύμβουλος των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star, Πάνος Λαζαράτος, μίλησε στην εκπομπή των Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα. {{{ audio1 }}}

Για την εξέλιξη της διαδικασίας μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα

«Ο κ. Μαρινάκης έχει δικαίωμα αυτή τη στιγμή, που πηγάζει από την προκήρυξη και από το πρακτικό, να ζητήσει τη δεύτερη άδεια και όχι την τέταρτη, που είναι μικρότερης τιμής. Δε ζητάει τη δεύτερη άδεια αυτή τη στιγμή, για να μην πέσει όλος ο διαγωνισμός, ενδεχομένως. Την επόμενη μέρα που θα τη ζητήσει, όπως έχει κάθε δικαίωμα, ο διαγωνισμός τελειώνει και με τη βούλα του ιδίου, έχει στα χέρια του όλο το διαγωνισμό. Αυτό που δεν λεει ο κ. Μαρινάκης, θα το πούνε όλοι οι άλλοι. Θα το πει ο Άλφα. Θα πει ότι, θέλει δε θέλει, πρέπει να του δώσετε, τη δεύτερη. Δηλαδή αυτό θα κριθεί και από την επιτροπή ενστάσεων. Δηλαδή ότι ο κ. Σαββίδης μεθαύριο, φέρει τα δικαιολογητικά και χρήματα τα πρόσθετα και έρθει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες και πει όλα καλώς και εγκρίνει ο κ. Κρέτσος, ενδεχομένως, αμέσως ο Άλφα και ο Σταρ, σίγουρα, θα κάνουν προσφυγή στην επιτροπή ενστάσεων λέγοντας όλα αυτά που σας είπα».

Για το τι θα γίνει με το ΣτΕ

«(Το ΣτΕ)δεν μπορεί, δεν μπορεί (να αναβάλλει), γιατί δεν είναι μια δικάσιμος κύρια, που την αναβάλλω. Είναι διάσκεψη. Αποκλείεται να την αναβάλλει. Ακούστε με τυπικά το Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν θα τα βλέπει αυτά, πρέπει να είναι τυφλό απέναντι σε αυτά, όσο μπορεί να είναι, διότι δικάζει με τα δεδομένα τα πραγματικά και τα νομικά της 4ης Ιουλίου».