Και δεύτερη αίτηση αποφυλάκισής του (αναστολή εκτέλεσης ποινής) κατέθεσε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, παρουσία της συζύγου του Βίκυς, αλλά και της κόρης του, Αρετής.
Ο πρώην υπουργός επικαλέστηκε λόγους υγείας, με τον συνήγορο του Γιάννη Παγορόπουλο να ζητεί από τους δικαστές να δείξουν επιείκεια : «Δώστε του τη δυνατότητα να έχει χρόνο να ζήσει με τη γυναίκα του και το παιδί του το οποίο είναι 9,5 ετών και δεν έχει προλάβει να τον ζήσει εκτός φυλακής».

Ο συνήγορος στάθηκε ιδιαίτερα στην ηλικία του πρώην υπουργού ( 77 ετών), τονίζοντας ότι θα μπορούσε να προκριθεί η λύση της ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι).

Σχετικά με τα προβλήματα υγείας, ο κ. Παγορόπουλος εστίασε στις εγχειρήσεις στις οποίες έχει υποβληθεί στα μάτια ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ενώ υποστήριξε ότι παρουσιάζει εγκεφαλική ατροφία.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού πριν από λίγο καιρό στις φυλακές Κορυδαλλού, εκτιμώντας ότι διακυβεύεται πλέον η ίδια η ζωή του εντολέα του.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι ο πρώην υπουργός πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου, καθώς έχει μόνιμη διαμονή και δεν είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού ζήτησε και ο έτερος συνήγορος του, Λεωνίδας Κότσαλης.