Πλαστά τραπεζικά έγγραφα φέρεται να έχει επιδείξει στο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο κινεζικός επενδυτικός όμιλος που εξαγόρασε την ποδοσφαιρική ομάδα του Μιλάνου, αποκαλύπτει με έγγραφό της η ίδια η τράπεζα του αγοραστή.
Τον περασμένο μήνα η εταιρεία του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Fininvest SpA συμφώνησε να πουλήσει την ποδοσφαιρική ομάδα σε έναν όμιλο ελάχιστα γνωστών επενδυτών από την Κίνα αντί 740 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του χρέους της ομάδας. Τις τελευταίες ημέρες αποκαλύφθηκε ότι ο κινεζικός όμιλος για να αποδείξει την οικονομική ισχύ και τη φερεγγυότητά του εμφάνισε έγγραφα της Bank of Jiangsu Co.
Αφού διερεύνησε το ζήτημα, ωστόσο, η κινεζική τράπεζα ανακάλυψε ότι ουδέποτε είχε χορηγήσει τέτοια έγγραφα στον επενδυτικό όμιλο που σκόπευε να εξαγοράσει την ΑC Milan. «Η κινεζική κοινοπραξία Sino-Europe Sports Investment Management Changxing Co., της οποία ηγείται ο επιχειρηματίας Λι Γιονγχόνγκ, δεν έχει επιβεβαιώσει ότι διαθέτει κάποιο από τα έγγραφα αυτά», αναφέρει σε ηλεκτρονικό μήνυμά της η Bank of Jiangsu.
Η τράπεζα δεν διευκρινίζει ποια είναι και σε τι αναφέρονται τα επίμαχα έγγραφα, προσθέτει όμως: «Όπως έχουμε ήδη εμπράκτως δείξει, παραμένουμε προσηλωμένοι στην ολοκλήρωση της συμφωνίας».
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ένα από τα πλαστά έγγραφα αφορά την κίνηση τραπεζικού λογαριασμού ο οποίος στις 25 του περασμένου Απριλίου είχε υπόλοιπο 852.468.304,56 γουάν (115 εκατ. ευρώ). Η κοινοπραξία Sino-Europe Sports Investment Management Changxing Co. έχει καταβάλει στη Fininvest 100 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις, όπως ανακοίνωσε στις 7 Σεπτεμβρίου η εταιρεία του Μπερλουσκόνι.
Η ίδια η Fininvest ανακοίνωσε ότι δεν επιβεβαιώνει ότι έλαβε τα επίμαχα τραπεζικά έγγραφα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους Κινέζους επενδυτές και ότι δεν έχει την πρόθεση να σχολιάσει όσα βλέπουν το φως τις δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για την υπόθεση αυτή.