Θέατρο Νέου Κόσμου: Ενα «Αριστούργημα» και τρεις επιτυχίες

Το «Αριστούργημα», που θα ανέβει από την Ομάδα Θεάτρου Αrs Moriendi στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ως και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, είναι η μόνη νέα παράσταση από τις τέσσερις που ανεβαίνουν εφέτος στον αγαπημένο θεατρικό χώρο.

Το «Αριστούργημα», που θα ανέβει από την Ομάδα Θεάτρου Αrs Moriendi στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ως και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, είναι η μόνη νέα παράσταση από τις τέσσερις που ανεβαίνουν εφέτος στον αγαπημένο θεατρικό χώρο.
Πρόκειται για ένα έργο γραμμένο από τον δανό θεατρικό συγγραφέα Κριστιάν Λόλικε, ο οποίος θίγει επίκαιρα κοινωνικά θέματα, όπως η τρομοκρατία, το Προσφυγικό, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός στον 21ο αιώνα. Εδώ με αφορμή την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και την πτώση των Δίδυμων Πύργων, ο Λόλικε στήνει ένα θραυσματικό κείμενο, όπου τρεις παρουσιαστές ενός ριάλιτι σόου αγωνίζονται να πείσουν το κοινό που τους παρακολουθεί για το ποιο είναι το πιο σημαντικό καλλιτεχνικό δημιούργημα. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση ΣωτήρηΣουλιώτη, σκηνοθεσία – φωτισμούς ΘάνουΝίκα και πρωταγωνιστές τους Αλέξανδρο Νικολαΐδη, Κατερίνα Συναπίδου, Δημήτρη Φραγκούλη

ΧΩΡΟΣ: Κάτω. ΩΡΕΣ: Δευτέρα 21.15, Τρίτη 21.15. ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό 12€, Φοιτητικό 10€, Ανέργων 8€.
Από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ως την Τρίτη 29 Νοεμβρίου επαναλαμβάνεται η αναβίωση του λαϊκού ρομάντζου «Η ωραία του Πέραν» του Δημητρίου Παπαδόπουλου από τους Θεοδώρα Καπράλου, Γιώργο Παπαγεωργίου. Η παράσταση έγινε sold out την περσινή σεζόν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, παίρνοντας συνεχείς παρατάσεις και κερδίζοντας κοινό και κριτικούς. Επανέρχεται τον Οκτώβριο για λίγες παραστάσεις!
Το ερωτικό ρομάντζο του Δημητρίου Παπαδόπουλου (Τυμφρηστός) γράφτηκε το 1920 και έγινε ένα από τα μεγαλύτερα μπεστ σέλερ της εποχής του. Πρόκειται για τον μοιραίο έρωτα της Ερμιόνης και του Αιμίλιου και αποτέλεσε ένα από τα πιο πολυπαιγμένα έργα των λαϊκών θιάσων. Στην παράσταση οι δυο ερμηνευτές (Γιώργος Παπαγεωργίου, Αντιγόνη Φρυδά), με «εργαλεία» τη ζωντανή μουσική της πολίτικης λύρας και «δάνεια» από τα ανεβάσματα των λαϊκών θιάσων (λάμπες, παραβάν, ηχητικά και οπτικά εφέ) οδηγούν το κοινό και βυθίζονται και οι ίδιοι στην αναβίωση ενός ρομάντζου τόσο κλισέ, που αυτό κάτι λέει!
ΧΩΡΟΣ: Δώμα. ΩΡΕΣ: Δευτέρα 21.15, Τρίτη 21.15. ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό 12€, Φοιτητικό 10€, Ανέργων 8€.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει το έργο τουΤζόρντι Γκαλθεράν «Το δάνειο» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και Παντελή Δεντάκη. Πρόκειται για κωμωδία με αναπάντεχη εξέλιξη και με θέμα επίκαιρο όσο ποτέ στην Ισπανία –αλλά και στην Ελλάδα –της οικονομικής κρίσης (το έργο κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Τουρνουά Σύγχρονου Καταλανικού θεάτρου της Τζιρόνατον Νοέμβριο του 2011). Πρωταγωνιστούν οι Μιχάλης Οικονόμου, Γιάννης Σαρακατσάνης, ενώ η μουσική είναι του Φοίβου Δεληβοριά.

ΧΩΡΟΣ: Kεντρική σκηνή. ΩΡΕΣ: Τετάρτη 18.30, Πέμπτη 21.15, Σάββατο 18.30, Κυριακή 21.30 ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Τετάρτη – Πέμπτη Κανονικό 13€, Φοιτητικό – Ανέργων 10€, Σάββατο – Κυριακή Κανονικό 15€, Φοιτητικό – Ανέργων 12€.
Σημείωση: Από 5.10 ως 16.10 η παράσταση θα παίζεται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 21.15, Σάββατο 18.30 & 21.15, Κυριακή 19.00. Η παράσταση δεν θα παιχτεί στις 19, 20, 26 & 27 Οκτωβρίου 2016.
Τέλος, μετά τη μεγάλη περυσινή επιτυχία της, η παράσταση «Ο μικρός Χίτλερ» παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου –αυτή τη φορά στην Κεντρική Σκηνή και για λίγες μόνο παραστάσεις.
Το έργο του Αρνολντ Μπέρνφελντ αναρωτιέται για το τι θα συνέβαινε αν μια μέρα ο νεαρός αποτυχημένος ζωγράφος Αδόλφος Χίτλερ περνούσε την πόρτα του ιατρείου του πατέρα της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόιντ… Ο συγγραφέας ανακατεύει πραγματικά γεγονότα και μυθοπλασία, μέσα από μια αλληλουχία χιούμορ και φιλοσοφίας και φέρνει αντιμέτωπες δύο παγκοσμίως αναγνωρίσιμες μορφές. Σκηνοθετούν οι δύο πρωταγωνιστές, Γεράσιμος Μιχελής και Γιώργος Χριστοδούλου.

ΧΩΡΟΣ: Kεντρική σκηνή. ΩΡΕΣ: Δευτέρα 21.15, Τρίτη 21.15 ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό 13€, Φοιτητικό – Ανέργων 10€.

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.