Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Σκορπίνες με πατάτες γιαχνί

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

2 φλ. του καφέ έ.π. ελαιόλαδο

500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. ντοματοπελτέ

4 ντομάτες, ψιλοκομμένες {{{ moto }}}

2 κόκκους μπαχαριού

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

1 κλαδάκι ρίγανη

1 πρέζα κρόκο Κοζάνης

αλάτι, πιπέρι

2 φύλλα δάφνης

4 σκορπίνες, φιλεταρισμένες, περίπου 250 γρ. το κάθε φιλέτο

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε ένα ταψί στον φούρνο να ζεσταθεί για 5-8 λεπτά. Το βγάζουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε καλά. προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε το μπαχάρι, την πάπρικα, τη ρίγανη, τον κρόκο Κοζάνης, το αλατοπίπερο και τα δαφνόφυλλα, προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό και από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα των ψαριών.

Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα, στερεώνουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το ταψί στον φούρνο, στους 170°C, για 40 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν από το τέλος, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο γκριλ, ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.