Το Θεόδωρο Πανταλάκη τοποθέτησε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank το διοικητικό της συμβούλιο που συνεδρίασε τη Δευτέρα, μετά την έγκριση που έχει εξασφαλίσει σύμφωνα με πληροφορίες από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Η νέα διοίκηση θα πρέπει να πάρει το «πράσινο φως» από τη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη το μεσημέρι.
Εάν ο βασικός μέτοχος της Attica Bank, το ΤΣΜΕΔΕ εγκρίνει την τοποθέτηση του κ. Πανταλάκη, θα αποφευχθούν τα χειρότητα για την τράπεζα, η οποία από την περασμένη εβδομάδα τελεί υπό καθεστώς αναστολής χορηγήσεων, μετά από απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που ο κ. Πανταλάκης δεν εκλεγεί από το σώμα των μετόχων, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, θα προχωρήσει στην τοποθέτηση Επιτρόπου στην Attica Bank, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το μέλλον της.
Υπενθυμίζεται ότι στη θέση του προέδρου της τράπεζας έχει εκλεγεί από το διοικητικό της συμβούλιο ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος προοριζόταν για διευθύνων σύμβουλος από το ΤΣΜΕΔΕ, αλλά «κόπηκε» από την εγχώρια νομισματική αρχή.