Τριάντα χρόνια μετά τη θρυλική παράσταση του αρχαίου ινδικού έπους «Μαχαμπαράτα», το οποίο θριάμβευσε διεθνώς γράφοντας κεφάλαιο στην ιστορία του σύγχρονου θεάτρου, ο βρετανός σκηνοθέτης Πίτερ Μπρουκ το επαναπροσεγγίζει σε μια παράσταση που θα δοθεί στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” στις 17, 18, 19 και 20 του προσεχούς Οκτωβρίου.

ToBattlefield όπως τιτλοφορείται το έργο, αντλεί την έμπνευσή του από ένα μέρος της «Μαχαμπαράτα» αφού ο Πίτερ Μπρουκ επεξεργάστηκε εκ νέου το κείμενο με τους σταθερούς συνεργάτες του τον Ζαν Κλοντ Καριέρ και την Μαρί Ελέν Εστιέν.

«Η επιστροφή του Πίτερ Μπρουκ στο Mαχαμπαράτα κόβει την ανάσα σε μια αριστουργηματική παράσταση» ανέφερε η εφημερίδα The Guardian, ενώ η Sunday Express έγραψε ότι η παράσταση «συνδυάζει την αμεσότητα της αφήγησης με την αγνότητα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας».

Σε ότι αφορά το ανέβασμα στην Αθήνα, το «Battlefield» μια παραγωγή της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας θα παιχθεί στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους. Οι τιμές των εισιτηρίων της παράστασης κυμαίνονται ανάμεσα στα 10 και τα 50 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες: Αττική Πολιτιστική Εταιρεία, 210 722 5469, www.tbb.gr και «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 2540300