«Οταν ακούς τη μουσική του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλάζει η διάθεσή σου και είσαι έτοιμος να παλέψεις». Αυτό είπε ο Κλάουντιο Ρανιέρι στους παίκτες της Λέστερ πριν από την πρώτη παρουσία της στη μεγαλύτερη συλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.
Την περασμένη σεζόν, όλες οι μεγάλες δυνάμεις της Πρέμιερ Λιγκ κυνηγούσαν τις Αλεπούδες. Ο Βάρντι, ο Μαχρέζ, ο Μόργκαν και η υπόλοιπη παρέα έμαθαν αυτό το παιχνίδι, τους άρεσε, και εφέτος δείχνουν έτοιμοι να το επαναλάβουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, με ακόμη πιο ισχυρούς αντιπάλους.
Η ατρόμητη Λέστερ (χαρακτηρισμός των «Times») έστειλε το μήνυμα με το επιβλητικό 3-0 στο Μπριζ και αυτό ήταν το αποτέλεσμα που προκάλεσε αίσθηση στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων. Ηταν μόλις το ένατο ευρωπαϊκό ματς στην ιστορία της Λέστερ και η πρώτη νίκη μετά τον Σεπτέμβριο του 1961, όταν στον α’ γύρο του (τότε) Κυπέλλου Κυπελλούχων είχε αποκλείσει την Γκλέναβον από τη Β. Ιρλανδία.

«Μόλις τρεις ποδοσφαιριστές, οι Σλιμανί, Χουτ και Φουχς, είχαν ευρωπαϊκή εμπειρία. Αλλά και οι υπόλοιποι δεν έδειχναν έλλειψη εμπιστοσύνης ή νευρικότητα» συμπλήρωσαν οι «Times».

Το πάρτι των ισχυρών
Την ίδια στιγμή, οι ισχυροί της διοργάνωσης, με εξαίρεση τη Ρεάλ Μαδρίτης, έστηναν το δικό τους πάρτι, κάνοντας επίδειξη ισχύος. Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε 7-0 στο Καμπ Νου την άτυχη Σέλτικ, η Ντόρτμουντ πέρασε από τη Βαρσοβία με το επιβλητικό 6-0 επί της Λέγκια, η Μπάγερν σταμάτησε στα πέντε κόντρα στη Ροστόφ (5-0) στην Αλιάντς Αρένα, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε 4-0 (με καθυστέρηση 24 ωρών λόγω της καταιγίδας που έπληξε την πόλη του Μάντσεστερ) της Γκλάντμπαχ.
Το έχουμε σημειώσει κι άλλες φορές. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η διοργάνωση των ισχυρών και όταν ποδοσφαιριστές όπως οι Μέσι, Νεϊμάρ, Αγουέρο, Λεβαντόφσκι, Γκέτσε μπαίνουν στο γήπεδο με άγρια διάθεση, δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισής τους.
Ο νόμος του ισχυρού επιβεβαιώθηκε πάντως και στο Μπερναμπέου, έστω και με τη μορφή θρίλερ. Η Σπόρτιγκ Λισαβόνας πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση προηγήθηκε και απειλούσε τη Βασίλισσα με ήττα έως το 89′. Τότε, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ισοφάρισε και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μοράτα σκόραρε με κεφαλιά, ρίχνοντας στο καναβάτσο την πορτογαλική ομάδα. «Ετσι νικάει η Μαδρίτη» ήταν ο τίτλος της «Marca», η οποία δανείστηκε τη φράση από ένα από τα τραγούδια των οπαδών της Ρεάλ.

«Είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης. Ξέρουμε ότι κάθε αγώνας είναι επικίνδυνος και πως οι παίκτες που έρχονται εδώ θέλουν να μας κάνουν δύσκολη τη ζωή. Ξέρουμε επίσης πως μπορούμε εμείς να κάνουμε τη διαφορά. Οταν παίρνεις τους τρεις βαθμούς σε ένα παιχνίδι όπως αυτό, δείχνει ότι έχεις ποιότητα ως ομάδα»
είπε στο τέλος ο Ζινεντίν Ζιντάν.
Χατ τρικ των Αργεντινών
Δύο Αργεντινοί πέτυχαν χατ τρικ. Ο Λιονέλ Μέσι το έκτο στην καριέρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ξεπερνώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως επίσης και ο Σέρτζιο Αγουέρο. Παιχνίδι για Οσκαρ έκανε και ο Νεϊμάρ, σημειώνοντας ένα γκολ κατά της Σέλτικ και μοιράζοντας τέσσερις ασίστ!
Ομως, αρκετά με τους σταρ, καθώς στα ματς της Πρεμιέρας έκαναν αισθητή την παρουσία τους κι άλλοι ποδοσφαιριστές που δεν είναι πάντα στην πρώτη σελίδα. Στο 5-0 της Μπάγερν επί της Ροστόφ ο παίκτης που έκλεψε την παράσταση ήταν ο 21χρονος Τζοσουά Κίμιχ, ο σκόρερ δύο τερμάτων, για τον οποίο πέρυσι η Μπάγερν δαπάνησε επτά εκατ. ευρώ για τον φέρει από τη Στουτγάρδη (μέσω… Λειψίας) στο Μόναχο.
«Ο Κίμιχ έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δεν έχει πρόβλημα να αγωνιστεί όχι μόνο στη μεσαία γραμμή, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη θέση» τόνισε για αυτόν ο προπονητής της Μπάγερν Κάρλο Αντσελότι.
Κι ακόμα, ο Αρκάντιους Μίλικ αναγκάζει τους οπαδούς της Νάπολι να ξεχάσουν τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Ο 22χρονος πολωνός επιθετικός έκανε την ανατροπή στο Κίεβο και με δύο κεφαλιές οδήγησε τη Νάπολι στη νίκη επί της Ντινάμο με 2-1. Ο Μίλικ δικαίωσε έτσι τον πρόεδρο της Νάπολι Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, ο οποίος το καλοκαίρι έδωσε 35 εκατ. ευρώ στον Αγιαξ για να τον φέρει στο Σαν Πάολο.

Αγαπημένοι και άτυχοι
«Είναι ήδη ο αγαπημένος παίκτης των οπαδών της Νάπολι, καθώς για δεύτερη φορά οδήγησε την ομάδα σε μία σπουδαία νίκη. Είχαν προηγηθεί τα δύο γκολ στο παιχνίδι με τη Μίλαν» ήταν το σχόλιο στην ιστοσελίδα της UEFA.
Είκοσι τέσσερις ώρες αργότερα, ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο παίκτης που έφυγε από τη Νάπολι για τη Γιουβέντους, απέτυχε να οδηγήσει την ιταλική ομάδα στη νίκη επί της Σεβίλλης. Ο αργεντινός επιθετικός στάθηκε άτυχος καθώς είχε κεφαλιά στο δοκάρι στη σημαντικότερη φάση της Γηραιάς Κυρίας, με αποτέλεσμα να έρθει το τελικό 0-0.
«Ο Καβάνι ήταν σπάταλος»! Ετσι είδε η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» την ισοπαλία (1-1) της Πάρι Σεν Ζερμέν με την Αρσεναλ στο Παρκ ντε Πρενς καθώς ο ουρουγουανός επιθετικός έχασε σπουδαίες ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του αγώνα. «Σχεδόν σε κάθε αγώνα θέτει σε δοκιμασία την αξιοπιστία του. Αυτό συνέβαινε από την ημέρα που ήρθε στην Παρί και γίνεται πιο έντονο μετά την αποχώρηση του Ιμπραΐμοβιτς» αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, η οποία μάλιστα αναρωτιέται γιατί η Παρί Σεν Ζερμέν έχει ελάχιστες λύσεις στην επίθεση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ