Μητσοτάκης: Θέλει να στήσει γέφυρες με τις κοινωνικές ομάδες που έχουν αποκοπεί από τη ΝΔ και να κερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς

Την «συμφωνία αλήθειας» με τους πολίτες θα παρουσιάσει απόψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία που θα κάνει προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, στις 8 το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης της ΔΕΘ.

Με βασικό σύνθημα «Συμφωνία Αλήθειας» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στους παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για «ιστορική ευθύνη» που έχει να οδηγήσει τη χώρα «στην οριστική έξοδο από την κρίση».

Να επαναπροσεγγίσει λαϊκά και μεσαία στρώματα, να στήσει εκ νέου γέφυρες με κοινωνικές ομάδες που είχαν αποκοπεί εδώ και χρόνια από την κεντροδεξιά και παράλληλα να κερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς θα επιχειρήσει σήμερα το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το βήμα της 81ης ΔΕΘ, όπου ήδη βρίσκεται για πρώτη φορά ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα παρουσιάσει τη δική του ατζέντα στοχευμένων και κοστολογημένων φοροελαφρύνσεων στο πλαίσιο ενός συγκροτημένου σχεδίου εξόδου από την κρίση.

Μπορεί να μην δώσει υπερβολικές υποσχέσεις, αλλά γνωρίζοντας πολύ καλά ότι όλα θα κριθούν στο πεδίο της οικονομίας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να δεσμευθεί για συγκεκριμένα μέτρα που μπορεί να γίνουν σε βραχυπρόθεσμο ή μεσοπρόθεσμο χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές.

Πρόκειται για «συνταγές» που δοκιμάστηκαν και σε άλλες χώρες και πέτυχαν και κατά τον ίδιο και το επιτελείο του μπορούν να πετύχουν και στην Ελλάδα και να βάλουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, ώστε σταδιακά να γίνουν όλοι κοινωνοί των καρπών της.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει με την αποψινή του ομιλία να εκπέμψει ένα αισιόδοξο και ρεαλιστικό θετικό μήνυμα προς όλους τους Έλληνες και παράλληλα να δείξει ότι έχει ισχυρή πεποίθηση ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε ώστε να βγούμε από την πολύχρονη κρίση, που μαστίζει τη χώρα και κάθε ελληνική οικογένεια.

Επί της ουσίας, όπως λένε οι συνεργάτες του ο κ. Μητσοτάκης με την ομιλία του, θα επιχειρήσει να αναδείξει την αλήθεια που γεννά πραγματική ελπίδα, αλλά και να υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου έχει αποτύχει. Επίσης αναμένεται να τονίσει ότι κάθε μέρα που περνά κοστίζει πιο πολύ στην οικονομία και την κοινωνία, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός συνεχίζει να εξαπατά τους Έλληνες.

«Η κυβέρνησή του σέρνεται, ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι σε θέση να βγάλει την τετραετία. Είναι ανάγκη να πάψει να ταλαιπωρεί τη χώρα και το λαό μας, το ταχύτερο» μεταδίδουν από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης με τους στενούς του συνεργάτες και σύσσωμη την Κ.Ο.του κόμματος.

Παράλληλα με την ομιλία του θα επιχειρήσει να οικοδομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό είναι δύσπιστοι, καχύποπτοι, απογοητευμένοι, αλλά και απαισιόδοξοι. Ο βασικός στόχος του όμως είναι να δημιουργήσει θετικό ρεύμα στην κοινωνία για τη Ν.Δ.και τον ίδιο προσωπικά και να γκρεμίσει ή έστω σε πρώτη φάση να γκρεμίσει τα τείχη της καχυποψίας που υπάρχουν για τον ίδιο και το κόμμα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν θα μείνει μόνο στην εξαγγελία για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος διετίας, αλλά θα δεσμευτεί και για αποκλιμάκωση και άλλων φορολογικών επιβαρύνσεων, με πρώτο τον ΦΠΑ (π.χ. στην εστίαση, κ.α.), τη μείωση του ειδικού φόρου στο κρασί, την κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης, κ.α.

Μια από τις προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση, σύμφωνα με τα όσα αναμένεται να πει ο κ. Μητσοτάκης είναι να υπάρξει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή μέσα από τις εκλογές, που πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό και να σφραγιστούν από την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο ρεύμα υπέρ των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.

Η δεύτερη είναι η συμφωνία αλήθειας που προτείνει η Νέα Δημοκρατία στους Έλληνες και περιλαμβάνει την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, τη σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη, που μπορεί να διασφαλίσει μέσα από τη μείωση της φορολογίας, την προσέλκυση επενδύσεων, την αποφασιστική ενίσχυση των θέσεων εργασίας.

Και η τρίτη προϋπόθεση στην οποία αναμένεται να αναφερθεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι η ισχυρή ενότητα των Ελλήνων. Στο πλαίσιο αυτό θα απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, σε όλους τους πολίτες του μέτρου και της λογικής, που θέλουν να προασπίσουν τη Δημοκρατία στη χώρα και να σφραγίσουν το αύριο με την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.