Χρ. Στυλιανίδης: «Εξαγγείλαμε συμβόλαια 115 εκατ. ευρώ για το προσφυγικό»

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, μίλησε στον Βήμα fm, για τη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, μιλά στον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, για τη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.{{{ audio1 }}}

Για τη χρηματοδότηση για το προσφυγικό

«Η Κομισιόν, το συμβούλιο και το Κοινοβούλιο, δέχτηκαν την πρόταση και μάλιστα βρέθηκε και αμέσως χρηματοδότηση, 300 εκατ. για τον παρόντα χρόνο. Η μόνη χώρα που μέχρι σήμερα είναι μέσα στις προϋποθέσεις, είναι η Ελλάδα. Είναι η χώρα που αντιμετωπίζει το μεγάλο πρόβλημα και που βρίσκεται σε τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση. Εμείς τον Ιούνιο εξαγγείλαμε τα πρώτα 83 εκατ. και τώρα το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη εξαγγείλαμε και τον 2ο γύρο που θα είναι τα νέα συμβόλαια με τους ανθρωπιστικούς οργανισμούς, άλλα 115 εκατ.

Με την συνεργασία και των ελληνικών αρχών αλλά και των ανθρωπιστικών οργανώσεων που δρουν στην Ελλάδα, και όταν λέω ανθρωπιστικές οργανώσεις μιλώ για οργανώσεις UNHCR, Ερυθρός Σταυρός, Διεθνής Οργανισμός για την μετανάστευση, δεν μιλάμε δηλαδή για μικρές ΜΚΟ, όπως στην Ελλάδα, τέλος πάντων, υπάρχει μία συζήτηση».

Για τον έλεγχο της διαχείρισης των χρημάτων

«Περνάς μέσα από πολύ εξονυχιστικό και αυστηρό έλεγχο, και πρέπει να έχεις συνεργασία με τα Ευρωπαϊκά Ταμεία για πάρα πολλά χρόνια. Τα λεφτά σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, είτε είναι Αφρική, είτε είναι Ασία, ή Συρία, είτε είναι Ελλάδα τώρα, διοχετεύονται μέσω μεγάλων ανθρωπιστικών οργανώσεων. Ο έλεγχος γίνεται συνεχώς και αδιαλείπτως και θα παρακολουθείται αυτή η διαχείριση μέχρι το τέλος, Εδώ υπάρχει το ελεγκτικό συνέδριο, που ελέγχει όλα αυτά τα ζητήματα. Σίγουρα όποιος έχει, για οποιονδήποτε λόγο, παρανομήσει, θα βρεθεί μπροστά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.