Ο Τσίπρας, η Ολγα και τα κάρβουνα

Μετά το πρόσφατο επικοινωνιακό Βατερλό του Αλέξη Τσίπρα, στο Βελλίδειο Θεσσαλονίκης, με κατέλαβε ο πειρασμός να παραφράσω μια σπαρταριστή «παραβολή» του μακαριστού Ηπειρώτη Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, (κατά κόσμον Βησσαρίωνος Τίκα και πρώην ενόπλου αντάρτη του Ναπολέοντος Ζέρβα στον ΕΔΕΣ).

Μετά το πρόσφατο επικοινωνιακό Βατερλό του Αλέξη Τσίπρα, στο Βελλίδειο Θεσσαλονίκης, με κατέλαβε ο πειρασμός να παραφράσω μια σπαρταριστή «παραβολή» του μακαριστού Ηπειρώτη Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, (κατά κόσμον Βησσαρίωνος Τίκα και πρώην ενόπλου αντάρτη του Ναπολέοντος Ζέρβα στον ΕΔΕΣ).

Μια φράση, που την είχε εκτοξεύσει σε όσους πραγματοποιούσαν άδικες επιθέσεις στην Εκκλησία. Στη φράση λοιπόν αυτή αντικαθιστώ τη λέξη «Εκκλησία» με τη λέξη «Δημοσιογράφοι». Ιδού λοιπόν η παραφρασμένη ιερατική φράση:

«Όσοι από κακόβουλη πρόθεση βρίζουν τους δημοσιογράφους είναι σαν να τα βάζουν με τα ξυλοκάρβουνα. Όταν είναι απείραχτα έχει καλώς. Αν όμως τα θρυμματίσεις (τα κακολογήσεις) μουτζουρώνεις τα χέρια σου. Και αν τα πιάσεις αναμμένα (τα εξοργίσεις) σου καίνε τις παλάμες σου…»

Δεν υπαινίσσομαι, με την αναγωγή μου αυτή, ότι η ελληνική και διεθνής δημοσιογραφία εντάσσεται στα απαραβίαστα ταμπού. Άλλωστε, σε όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες υπάρχουν θαυμαστές αλλά και απεχθείς πλευρές. Errare humanum est. (Τα λάθη είναι ανθρώπινα), εφόσον δεν ζημιώνουν κακοβούλως τους άλλους…

Στα αναμμένα κάρβουνα λοιπόν της δημοσιογραφικής οργής και πίκρας, αποπειράθηκαν με περισσή επιπολαιότητα, αλλά και ασυγχώρητο θράσος, να πυροβατήσουν, ο αμετανόητος συνεχιστής της παιδικής αριστερίστικης αρρώστιας των καταλήψεων και νυν (ελέω του bonus των 50 εδρών) πρωθυπουργός Αλέξης, με την εκ δεξιών, μέχρις αυτοθυσίας έμπιστη κυβερνητική εκπρόσωπο και δεινή χορεύτρια του ζεϊμπέκικου, Όλγα. Και οι δύο τους θα κάνουν επί μήνες επαλείψεις με μουρουνέλαιο για τα εγκαύματα της πυροβασίας. Δηλαδή τα παράσημα της ντροπής, με τα οποία τους ετίμησε, στο εσωτερικό του Βελλιδείου, το βουβό «φερτό» ακροατήριο και στα πέριξ του μια ανεπανάληπτη για τα χρονικά της ΔΕΘ παλλαϊκή αποδοκιμασία.

Ήδη, οι κέρινες φτερούγες του Αλέξη που εζήλωσε τη δόξα του δραματικού Ικάρου είτε το θέλει είτε όχι, είτε υποκρίνεται τον ανεπανάληπτο, είτε όχι, αυτές λοιπόν οι τσουρουφλισμένες από τον ήλιο της Αλήθειας φτερούγες, κάθε μέρα θα τον κατεβάζουν όλο και πιο χαμηλά. Το ίδιο ισχύει και για την Όλγα, που μετά από επαναλαμβανόμενες αποδοκιμασίες και την τελική απομόνωσή της από τον κοινωνικό ιστό, πολύ φοβάμαι ότι θα παύσει να παρελαύνει πλάι στο δίδυμο Τσίπρας-Παππάς με την αυταρέσκεια των πολύφερνων υποψηφίων νυμφών στα επαρχιακά νυφοπάζαρα του ’50 και ’60… Άλλωστε, ως ακτινοδιαγνώστρια όφειλε να κάνει πολλές τομογραφίες στο κομματικό χάλι του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πριν ακρίτως προσχωρήσει σε αυτό…

Η ταπεινωτική αυτή αναδίπλωση του τριπτύχου Παππάς-Τσίπρας-Όλγα, είναι το τίμημα της περιφρόνησης προς την εκλεκτή και υποδειγματική συνάδελφο του ALPHA Ευαγγελία Τσικρίκα που άφησε άναυδο το ακροατήριο και πικάρισε σαν τον μαινόμενο ταύρο τον πρωθυπουργό, αλλά και την υπουργική του κουστωδία, που ονειρεύονται να αποδεκατίσουν το δημοσιογραφικό σώμα και να εφαρμόσουν νόρμες των απάνθρωπων καθεστώτων που κατέρρευσαν σαν τους παιδικούς πύργους με τα τραπουλόχαρτα…

Η χυδαιότητα, η ανανδρία αλλά και ο μισογυνισμός (α, ξέχασα και την επίσης εκλεκτή συνάδελφο Ειρήνη Σαββοπούλου) είναι το … ανήθικο μειονέκτημα της κρυπτοφασιστικής παράταξης με το ψευδοαριστερό περιτύλιγμα. Η κυρία Σαββοπούλου λοιπόν αποστόμωσε τον Τσίπρα όταν αναισχύντως χρέωσε «κροκοδείλια δάκρυα» για όσους δεν συμπαραστάθηκαν στους απολυμένους από την ΕΡΤ-ΑΕ και την αντικατάστασή της από την … ξενέρωτη ΝΕΡΙΤ. Το χρονικό αυτό το περιέγραψε και το κατεδίκασε και ο γράφων από τις στήλες της «Ελευθεροτυπίας» με τα μελανότερα χρώματα… Ας εγκαταλείψουν λοιπόν οι θρασύδειλοι την ανανδρία, το ψεύδος και τον μισογυνισμό. Και αν θα επιθυμούσαν μια πολιτισμένη συμβίωση με τον δημοκρατικό κόσμο και όχι διαιώνιση του ψεύδους, ας ξεκινήσουν από μια αντρίκεια συγνώμη προς την Όλγα Τρέμη, τον Γιώργο Ρωμαίο, τη Μαρία Σαράφογλου, τον Μανώλη Καψή, τον Σταμάτη Μαλέλη, Νίκο Κονιτόπουλο κ.α., που στοχοποιήθηκαν από τα κομματικά πολυβόλα της Κουμουνδούρου, για την εναντίωσή τους σ’ ένα γελοίο και επικίνδυνο «αντιμνημονιακό» δημοψήφισμα, που μέσα σε 17 ώρες κατάντησε φιλομνημονιακό προσευχητάρι από τους εμπνευστές του νόθου αυτού δημοψηφίσματος. Αυτοί οι κύριοι μετατράπηκαν σε μια νύχτα σε Γερμανοτσολιάδες (κατά την προσφιλή τους έκφραση) και Νενέκοι… Να λοιπόν, πώς πέφτουν πρώτοι στους λάκκους εκείνοι που τους σκάβουν για τους άλλους…

Υ.Γ. Οι αθλιότητες των κ.κ. Τσίπρα και Γεροβασίλη δεν σταματούν εδώ. Κατά τρόπο αυταρχικό και δικτατορικό, δεν δέχθηκαν ερωτήσεις από το «Βήμα», τη «Δημοκρατία», το «Πρώτο Θέμα», στο Βελλίδειο. Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να κατατάξει και τους δύο πολιτικούς στο χώρο των «Ακατανόμαστων», όπως σοφότατα έπραξε το 2005, μετατρέποντας το ονοματεπώνυμο του υπουργού Εθνικής Άμυνας από Σπήλιο Σπηλιοτόπουλο σε … «Ακατανόμαστο» σε όλα τα σχετικά με αυτόν ρεπορτάζ. Αιτία; Επέτρεπε την είσοδο δημοσιογράφων στο Υπουργείο, μόνο με τη συνοδεία ΕΣΑτζήδων!

Όμως πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Η οποιαδήποτε προσεχής νέα κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να γλιτώσει την αυστηρή καταδίκη για οποιεσδήποτε στραβοτιμονιές της. Ραντεβού πάντοτε στην παλαίστρα της Αλήθειας. Και κρινόμενοι και κρίνοντες. Όσο για ορισμένους βαρείς δημοσιογραφικούς χαρακτηρισμούς, οι εκτρεπόμενοι το γνωρίζουν άριστα ότι οι υπεύθυνοι αυτοχαρακτηρίζονται από τα ίδια τους τα παραπτώματα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.