Σινεμά στη Θεσσαλονίκη

Με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Back on Board: Greg Louganis», που αφορά τη ζωή του διάσημου Ολυμπιονίκη

Με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Back on Board: Greg Louganis», που αφορά τη ζωή του διάσημου Ολυμπιονίκη Γκρεγκ Λουγκάνις, συνεχίζονται την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20.30, οι προβολές στο roof του Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση διοργανώνει το Κέντρο Ζωής, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Outview Film Festival.
Σκηνοθετημένο από τη Σέριλ Φουρτζάνικ, το ντοκιμαντέρ «Back on Board: Greg Louganis» παρουσιάζει την ιστορία του θρυλικού, ανοιχτά ομοφυλόφιλου ολυμπιονίκη Γκρεγκ Λουγκάνις, του οποίου η χάρη, η ομορφιά και το θάρρος πυροδότησαν μια παγκόσμια λατρεία για τις καταδύσεις. Η ταινία εξιστορεί τους δημόσιους θριάμβους και την προσωπική μάχη του Λουγκάνις ως οροθετικού ειδώλου του αθλητισμού, καθώς ο ίδιος επανεμφανίζεται στην παγκόσμια σκηνή για να πολεμήσει προκαταλήψεις, να προωθήσει την ανοχή και να επιστρέψει στον κόσμο των καταδύσεων.
Σε συνέχεια των ομιλιών που έδωσε ο Γκρεγκ Λουγκάνις ως καλεσμένος του Κέντρου Ζωής, τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής και στο American College of Greece, η εφετινή εκδήλωση στοχεύει να εμπνεύσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το ποια οφείλει να είναι η στάση όλων μας απέναντι στους ανθρώπους που ζουν με τον HIV ή/και το AIDS. Επίσης, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθεια καταπολέμησης του κοινωνικού στίγματος την οποία αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV/AIDS στην Ελλάδα, αλλά και ενημέρωσης του κοινού γύρω από ένα τόσο σημαντικό θέμα που μας αφορά όλους.
Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτίο προτεραιότητας και οι σχετικές κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά στο 2310-237040.
Εν τω μεταξύ το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης «ανοίγει την αυλαία» για τα φετινά ΒορΟινά! Το «Σινεμά Τα ΒορΟινά», μια ξεχωριστή βραδιά όπου οι δρόμοι του σινεμά και του κρασιού συναντιούνται, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον. Η εκδήλωση θα αρχίσει με κινηματογράφο. Παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής κρασιού, αμπελώνες και διαδρομές, αρώματα και προϊόντα, όλα πρωταγωνιστούν στα δύο ντοκιμαντέρ «Natural resistance» («Φυσική αντίσταση») του Τζόναθαν Νόσιτερ και «Κρασί, δώρο των θεών: Οι δρόμοι του κρασιού της Βορείου Ελλάδος» του Κουρτ Εχλσάλγκερ.
Μετά την προβολή, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν εξαιρετικούς αφρώδεις και λευκούς οίνους του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, κλείνοντας ιδανικά τη βραδιά. Την εκδήλωση διοργανώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ενωση Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».
Τιμή εισιτηρίου: 4,00 €
Εναρξη προπώλησης εισιτηρίων: 15 Σεπτεμβρίου, ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378400)
Για «Τα ΒορΟινά»
«Τα ΒορΟινά» θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, από τις 18.00 έως τις 22.00, στην Προβλήτα 1, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».
Οίνοι Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης (ΠΓΕ), λευκοί, ροζέ και ερυθροί, νέων και παλαιότερων εσοδειών, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αποστάγματα, των πλέον αναγνωρισμένων οινοποιείων της Βόρειας Ελλάδας, θα είναι εκείνη την ημέρα στη διάθεση του κοινού για γευστική δοκιμή, μαζί με πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.
Μάλιστα, από τις 12 ως και τις 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας με τα κρασιά και τα αποστάγματα των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» σε επιλεγμένα σημεία εστίασης στη Θεσσαλονίκη, καλώντας το οινόφιλο κοινό να περιηγηθεί σε «ΒορΟινές διαδρομές» με άξονα το κρασί και ποικίλες θεματικές προτάσεις για γευστικούς συνδυασμούς, εκπαιδευτικές ενότητες, σεμινάρια και πολλά ακόμη.

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.