Ο γύρος του Βύρωνα με ποδήλατο

Κυριακάτικη ποδηλατοβόλτα στον Βύρωνα διοργανώνεται για μικρούς και μεγάλους, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, στις 18 Σεπτεμβρίου 2016. Πρόκειται για την τρίτη διοργάνωση του Δήμου Βύρωνα, που καλεί όλους τους κατοίκους να πάρουν τα ποδήλατά τους και να πραγματοποιήσουν με ασφάλεια μια βόλτα στους δρόμους της πόλης τους.

Κυριακάτικη ποδηλατοβόλτα στον Βύρωνα διοργανώνεται για μικρούς και μεγάλους, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, στις 18 Σεπτεμβρίου 2016. Πρόκειται για την τρίτη διοργάνωση του Δήμου Βύρωνα, που καλεί όλους τους κατοίκους να πάρουν τα ποδήλατά τους και να πραγματοποιήσουν με ασφάλεια μια βόλτα στους δρόμους της πόλης τους.
Οι θιασώτες του ποδηλάτου έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια επιλεγμένη διαδρομή πέντε χιλιομέτρων στους δρόμους του Βύρωνα μόνοι τους ή μαζί με την οικογένεια και τους φίλους τους. Τόπος συνάντησης των αναβατών είναι το πάρκο της Καραολή και Δημητρίου, μπροστά από το Δημαρχείο, με ώρα προσέλευσης 10.30 π.μ. και ώρα εκκίνησης 11.00 π.μ.
Εφέτος θα υπάρξει και σύντομη διαδρομή, γύρω από το Πάρκο της Καραολή και Δημητρίου, για τους πολύ μικρούς συμμετέχοντες. Ολόκληρη η διαδρομή είναι η εξής: Καραολή και Δημητρίου μπροστά από το Δημαρχείο, Βοσπόρου δεξιά, Αγίας Σοφίας δεξιά, Χρυσοστόμου Σμύρνης αριστερά, πλατεία Μαρτάκη, Νικηφορίδη δεξιά, Ιφικράτους αριστερά, Λαέρτου δεξιά, Φορμίωνος δεξιά, Ξυπέτης αριστερά, Αδριανουπόλεως δεξιά, Δήλου δεξιά, Φορμίωνος αριστερά, Καραολή και Δημητρίου δεξιά και Τερματισμός στην Καραολή και Δημητρίου μπροστά από το Δημαρχείο.
Για την ασφαλή διέλευση των συμμετεχόντων και των συνοδών τους η διαδρομή που επιλέχθηκε δεν θα είναι προσβάσιμη από άλλα οχήματα, με την Τροχαία Καισαριανής να το εξασφαλίζει κλείνοντας τους δρόμους. Επίσης, τους αναβάτες θα συνοδεύουν η Τροχαία και έμπειροι αναβάτες. Διατίθενται επίσης service ποδηλάτων στην αφετηρία, όχημα μεταφοράς αναβατών και ποδηλατών αν παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα, ενώ στον χώρο θα βρίσκονται ασθενοφόρο, γιατρός, νοσηλεύτρια και διασώστες.
Οσοι επιχειρηματίες του Δήμου επιθυμούν να προσφέρουν κάποιο δώρο στους συμμετέχοντες, ας επικοινωνήσουν ως την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στα τηλέφωνα που αναφέρονται στις πληροφορίες.

«Εξυπνη κινητικότητα Ισχυρή οικονομία»

Η ποδηλατοβόλτα διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, 16 ως 22 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν τη βιώσιμη στρατηγική μεταφορών και φυσικά την ψυχαγωγία τους. Θέμα της εφετινής διοργάνωσης είναι «Εξυπνη κινητικότητα. Ισχυρή οικονομία». Εστιάζει στα οφέλη που προκύπτουν από την έξυπνη αστική κινητικότητα, τόσο στον κάθε πολίτη μεμονωμένα όσο και στις επιχειρήσεις αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.
Δίνει έμφαση στην αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς μας επιλέγοντας πιο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς καθώς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή. Αυτό θα βοηθήσει τις πόλεις μας να αναπτυχθούν οικονομικά και να γίνουν περισσότερο καθαρές, ήσυχες, ασφαλέστερες, λιγότερο συνωστισμένες και σίγουρα ένα καλύτερο μέρος για να μένουμε.
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 – 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.
Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.