Ο μάρτυς αμφισβητήθηκε επίμονα από συνηγόρους της υπεράσπισης ως προς την αξιοπιστία του, ακόμη και για τα στοιχεία που κατέθεσε για τον ξυλοδαρμό του, ενω αίσθηση προκάλεσαν ερωτήσεις που θεωρήθηκε ότι υπερέβησαν τα εσκαμμένα.
Χαρακτηριστικό είναι το εξής απόσπασμα:
Συνήγορος: Πόση ώρα σας χτυπούσαν;
Μάρτυς: Δυο – τρία λεπτά.
Συνήγορος: Είπατε ότι δεχθήκατε εκατό χτυπήματα. Αυτό σημαίνει ότι δεχόσασταν πέντε χτυπήματα το δευτερόλεπτο. Πως είναι δυνατόν;
Μάρτυς: Με χτυπούσαν πολλοί, όχι μόνο ένας…
(…)
Ένταση προκλήθηκε στη δικαστική αίθουσα όταν η υπεράσπιση (κυρία Δήμητρα Βελέντζα) ρώτησε τον μάρτυρα γιατί έκανε δυο παιδιά ακόμη, ενώ βρισκόταν σε κακή οικονομική κατάσταση.
«Αυτό είναι το θράσος των δολοφόνων», είπε δυνατά εκ της Πολιτικής Αγωγής ο κ. Θανάσης Καμπαγιάννης, με την υπεράσπιση να διαμαρτύρεται. «Το θράσος το δικό σου…», ακούστηκε από συνήγορο υπεράσπισης.
Η πρόεδρος αναγκάστηκε να διακόψει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
«Δεν ζήτησα τίποτε, παρά μόνο το δίκαιο από το δικαστήριο σας», είχε σημειώσει λίγο νωρίτερα ο μάρτυς, σε ερώτηση της υπεράσπισης για το αν έχει διεκδικήσει αποζημίωση για τα όσα υπέστη.
«Δεν θα δεχόμουν λεφτά ποτέ», αποσαφήνισε και σε ερώτηση που του υπεβλήθη αργότερα από συνήγορο υπεράσπισης (κ. Ζωγράφο), για τον αν θα έδινε το «παρών» στη δίκη, στην περίπτωση που είχε πάρει χρήματα.
Ένταση προκλήθηκε και όταν πήρε τον λόγο ο κ. Γιώργος Μιχαλόλιας, καθώς κατηγόρησε τον μάρτυρα για ψευδορκία.
«Ο μάρτυρας μας εμπαίζει, δεν ρωτάω τίποτε άλλο», διέκοψε αγανακτισμένος την εξέταση του Αμπουζίντ Εμπάρακ ο συνήγορος του βουλευτή Γιάννη Λαγού, κ. Ιωάννης Ρουσσόπουλος.
«Μήπως κάνατε δουλειά εδώ που δεν ήταν νόμιμη;» ρώτησε τον μάρτυρα ο συνήγορος του βουλευτή Χρήστου Παππά κ. Περικλής Σταυριανάκης, εκτιμώντας ότι «γι αυτό ξυλοφορτώθηκε».
Το αίτημα της υπεράσπισης
Η υπεράσπιση κατέθεσε αίτημα αυτοπρόσωπης εμφάνισης κατηγορουμένων, περισσοτέρων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της επίθεσης κατά αιγυπτίων αλιεργατών, ώστε να δοθεί στους παθόντες μάρτυρες η δυνατότητα αναγνώρισης. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει.
Στο εδώλιο, σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθόταν μόνον ένας κατηγορούμενος εκ των 68.