Από τις 11-21 Σεπτεμβρίου η Σοφία Γαϊτάνη και ο Γιώργος Συρίγας σε μια διπλή έκθεση θα παρουσιάσουν την καινούρια τους δουλειά στη ΔΕΠΑΜ στην αίθουσα Σ. Συριώτη στην οδό Μελετοπούλου,στη Μύκονο.
Η ζωγραφική της Σοφίας Γαϊτάνη είναι εμπνευσμένη από το φως των Κυκλάδων, το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας που αντικατοπτρίζει τον ελληνικό ουρανό κι από την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη την τόσο γεμάτη ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που τόσο απλόχερα μας προσφέρει το ελληνικό τοπίο.

Οι πίνακες του Γιώργου Συρίγα δουλεμένοι εξ’ ολοκλήρου με μελάνι σε χαρτί διηγούνται ιστορίες αγάπης, φιλίας κι έρωτα με ήρωες ανδρικές – φιγούρες ανδρείκελα σύμβολα της ανθρώπινης προσωπικότητας που ασφυκτιά κάτω από τη πίεση των λάθος πρέπει καθώς ψάχνει αυτό το σωστό κάτι, που οδηγεί στην γνώση και στην ολοκλήρωση.

Τα ονειρικά λουλούδια που συμπληρώνουν την παραισθησιακή ατμόσφαιρα, μας θυμίζουν αν μη τι άλλο πως η ζωή είναι ωραία και αξίζει να τη ζούμε με χρώμα και ένταση.

Οι καλλιτέχνες της έκθεσης από τις 19.00 έως τις 20.00γεμίζουνετα απογεύματαμε χρώμα και δημιουργία. Ζωγραφίζουνε καιστήνουν ένα εικαστικό καθημερινό εργαστήρι στο χώρο της έκθεσης για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους φίλους του εικαστικού παιχνιδιού.

Τα εργαστήρια ειναι δωρεάν και θα λειτουργούν από τις 12-20 Σεπτεμβρίου εκτός της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου.