Οι ισχυροί του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο

Το Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι πάντα η διοργάνωση των πλουσίων.

Το Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι πάντα η διοργάνωση των πλουσίων. Οι ομάδες ανακυκλώνονται και αν δεν δούμε στην κορυφή την Μπαρτσελόνα, μάλλον θα είναι η Ρεάλ, μπορεί και η Μπάγερν. Ακόμη και η νέα μορφή που ανακοίνωσε η UEFA για την περίοδο 2018-2021, ενισχύει ακόμη περισσότερο τους ισχυρούς ευρωπαϊκούς συλλόγους. Οι τέσσερις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές λίγκες θα έχουν από τέσσερις ομάδες απευθείας στους ομίλους. Σύνολο θέσεων 16.

Η UEFA δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες και αρκέστηκε να σημειώσει πως οι υπόλοιπες λεπτομέρειες για τις θέσεις που απομένουν θα οριστικοποιηθούν ως το τέλος του χρόνου. Αν λάβουμε υπόψη ότι μπορεί να έχουν ομάδες απευθείας στους ομίλους οι χώρες που είναι ως τη δέκατη θέση στην κατάταξη, η μάχη για μια θέση στους ομίλους θα είναι σκληρή και… όποιος προλάβει. Η ουσία είναι ότι το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια διοργάνωση που τείνει να γίνει πιο κλειστή, με τις ευκαιρίες πλέον για τους μικρούς να γίνονται ακόμη λιγότερες.

Οι ισχυροί έγιναν ακόμη ισχυρότεροι
Η διοργάνωση που αρχίζει το βράδυ της Τρίτης και θα ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου 2017 με τον τελικό που θα διεξαχθεί στο Κάρντιφ δεν διαφέρει από τις προηγούμενες, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τις ομάδες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν.
Οι ισχυροί έγιναν ακόμη ισχυρότεροι την περίοδο του καλοκαιριού. Η Μπαρτσελόνα δυνάμωσε προσθέτοντας κι άλλους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της, το ίδιο έπραξαν η Μπάγερν, η Γιουβέντους, η Μάντσεστερ Σίτι, η Ατλέτικο Μαδρίτης. Η κάτοχος του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης περιορίστηκε στην επιστροφή του Μοράτα από τη Γιουβέντους, ενώ από τους «μικρούς», άξια αναφοράς είναι η πρώτη παρουσία σε ομίλους της Ροστόφ, αλλά και η επιστροφή των Σέλτικ (από σεζόν 2013-2014), Μπεσίκτας (από σεζόν 2009-2010) και Λέγκια Βαρσοβίας (ύστερα από 21 χρόνια).
Φυσικά, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση της Λέστερ, της μεγάλης περυσινής έκπληξης, η οποία κατακτώντας τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ, εξασφάλισε για πρώτη φορά την παρουσία της στους ομίλους.
Από την κλήρωση προέκυψαν και οι ιστορίες που θα μας απασχολήσουν ως την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη, όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διοργάνωσης.
Η πρώτη ιστορία αφορά τη (δεύτερη) επιστροφή του Πεπ Γκουαρντιόλα στη Βαρκελώνη, αλλά αυτή τη φορά με την ιδιότητα του προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι. Η πρώτη φορά που ο καταλανός τεχνικός επισκέφθηκε το Καμπ Νου ως αντίπαλος ήταν στο διάστημα της θητείας του στην Μπάγερν. Προς το παρόν, ο Γκουαρντιόλα έχει να σκεφτεί την Γκλάντμπαχ, αντίπαλο της Σίτι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Ο δε Λουίς Ενρίκε στην Μπαρτσελόνα θα πρέπει να αναλύσει τη Σέλτικ. Αυτός είναι ο 3ος όμιλος, με τις Μπαρτσελόνα και Σίτι να έχουν «κλείσει» τις δύο θέσεις που οδηγούν στα νοκάουτ παιχνίδια.
Το βράδυ της Τρίτης, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τη σπουδαία αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν με την Αρσεναλ. Δύο ομάδες που έχουν μεν φιλοδοξίες, αλλά συνήθως περιορίζονται ως την προημιτελική φάση. Η γαλλική ομάδα, με τον Ουνάι Εμερι πλέον στον πάγκο, προσπαθεί να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία του 45χρονου Βάσκου και να συνηθίσει τη ζωή χωρίς τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Η εφετινή αγωνιστική περίοδος μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη για την Παρί και το πρώτο καμπανάκι «χτύπησε» στο Σαμπιονά, με την ήττα από τη Μονακό.
Από την άλλη πλευρά, η Αρσεναλ μοιάζει σαν να μη θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη όσον αφορά τη μεταγραφική ενίσχυση. Η εντός έδρας ήττα από τη Λίβερπουλ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και η αδυναμία στην απόκτηση ικανού επιθετικού (απέτυχαν οι προσπάθειες για Βάρντι και Λακαζέτ) έχουν ως αποτέλεσμα την γκρίνια των οπαδών. Οι φίλοι της Αρσεναλ δυσανασχέτησαν και με την απόκτηση του Λούκας Πέρεθ από τη Λα Κορούνια, καθώς περίμεναν ένα πιο «δυνατό» όνομα.
Το βράδυ της Τετάρτης έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι με σημαντικό ενδιαφέρον. Η Γιουβέντους θα υποδεχτεί τη Σεβίλλη, κάτοχο του τίτλου στο Γιουρόπα Λιγκ τα τελευταία τρία χρόνια. Η «Γηραιά Κυρία» έχει ενισχυθεί με την απόκτηση του αργεντινού επιθετικού Γκονσάλο Ιγκουαΐν, αλλά και άλλων ικανότατων ποδοσφαιριστών, όπως οι Πιάνιτς, Ντάνι Αλβες, Χουάν Κουαδράδο. Η Σεβίλλη με τον Χόρχε Σαμπάολι πλέον στον πάγκο, αντί του Ουνάι Εμερι, έβαλε αρκετά χρήματα στο ταμείο της, παραχωρώντας βασικούς παίκτες, όπως οι Κριχόβιακ (μετακόμισε στο Παρίσι και την Παρί Σεν Ζερμέν), Γκαμεϊρό (Ατλέτικο Μαδρίτης) και Μπανέγα (ελεύθερος, υπέγραψε στην Ιντερ).
Πρεμιέρα της Ρεάλ απέναντι στη Σπόρτιγκ
Η κάτοχος του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί στο Μπερναμπέου τη Σπόρτιγκ Λισαβόνας. Και αν ο Ζινεντίν Ζιντάν σκέπτεται τον χρόνο συμμετοχής που θα δώσει στον (έτοιμο πλέον μετά τον τραυματισμό του) Κριστιάνο Ρονάλντο, ο πρόεδρος, Φλορεντίνο Πέρεθ, έχει να σκεφτεί και τη μάχη που θα δώσει στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο για να ρίξει την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για έναν χρόνο που της έχει επιβάλει η FIFA. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία αγωνίζεται στο Αϊντχόβεν. Οι δύο ισπανικοί σύλλογοι τιμωρήθηκαν από τη FIFA επειδή παραβίασαν τους κανονισμούς που αφορούν τις μεταγραφές ανήλικων παικτών.
Αναλυτικά, η πρεμιέρα της φάσης των ομίλων περιλαμβάνει τις συναντήσεις:

Τρίτη

1ος
όμιλος:
Παρί Σεν Ζερμέν – Αρσεναλ, Βασιλεία – Λουντογκόρετς
2ος
όμιλος:
Ντιναμό Κιέβου – Νάπολι, Μπενφίκα – Μπεσίκτας
3ος
όμιλος:
Μπαρτσελόνα – Σέλτικ, Μάντσεστερ Σίτι – Γκλάντμπαχ
4ος
όμιλος:
Μπάγερν – Ροστόφ, Αϊντχόβεν – Ατλέτικο Μαδρίτης.
Τετάρτη

5ος
όμιλος:
Λεβερκούζεν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Τότεναμ – Μονακό
6ος
όμιλος:
Ρεάλ Μαδρίτης – Σπόρτινγκ, Λέγκια – Ντόρτμουντ
7ος
όμιλος:
Μπριζ – Λέστερ, Πόρτο – Κοπεγχάγη
8ος
όμιλος:
Λυών – Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Γιουβέντους – Σεβίλλη

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.