Την ίδια στιγμή που το τοπίο της ιδιωτικής τηλεόρασης δείχνει σχεδόν σαν ναρκοπέδιο, η συνδρομητική πλατφόρμα σχεδιάζει και αντεπιτίθεται στην παρούσα φάση, καθώς εκεί τουλάχιστον η κατάσταση δείχνει ήρεμη.
Στα κανάλια Novacinema ιδιαίτερη έμφαση δίνεται ήδη σε ξένες σειρές από τα μεγαλύτερα στούντιο του Χόλιγουντ. Τον Σεπτέμβριο συνεχίζονται με ολοκαίνουργα επεισόδια, αποκλειστικά και σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, στο Novacinema4HD οι σειρές «Blindspot II», «Gotham III», αλλά και ο 14ος κύκλος της σειράς «NCIS XIV», ενώ κάνει πρεμιέρα και η νέα πολλά υποσχόμενη αστυνομική σειρά «Lethal Weapon».
Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και κάθε Παρασκευή στις 22.00 έρχεται 48 ώρες μετά την Αμερική ο δεύτερος κύκλος της συναρπαστικής αστυνομικής σειράς «Blindspot» με τους Τζέιμι Αλεξάντερ και Σάλιβαν Στέιπλετον. Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και κάθε Τετάρτη στις 22.00 θα προβάλλεται 48 ώρες μετά την Αμερική ο τρίτος κύκλος της επιτυχημένης σειράς «Gotham».
Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 22.00 κάνει πρεμιέρα 48 ώρες μετά την Αμερική ο 14ος κύκλος της αγαπημένης αστυνομικής σειράς «NCIS» και θα προβάλλεται την ίδια ώρα κάθε Πέμπτη. Τέλος, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 22.00 έρχεται, πολύ κοντά με την προβολή της στην Αμερική, η νέα αστυνομική σειρά «Lethal Weapon». Φυσικά τους επόμενους μήνες αναμένονται και άλλες ανακοινώσεις με νεότερες σειρές και πρόγραμμα συνολικά.
Στον ΟΤΕ TV όλα δείχνουν πως το ΟΤΕ History είναι το κανάλι στο οποίο έχουν επενδύσει σημαντικά τα στελέχη του με παραγωγές ντοκιμαντέρ που εστιάζουν κυρίως σε διακεκριμένα πρόσωπα της χώρας. Ετσι μετά τις «Κορυφές» μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ με πορτρέτα επιφανών Ελλήνων, η οποία φέρει τον τίτλο «Αυτοί που τόλμησαν», κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο. Αφηγητής της σειράς είναι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ακύλλας Καραζήσης. Κάθε ένα από τα εννέα ωριαία ντοκιμαντέρ, παραγωγής ΟΤΕ TV, που θα αρχίσουν να προβάλλονται τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 22.00 στο ΟΤΕ History εστιάζει στις προσωπικότητες αλλά και στο περιβάλλον και στο ιστορικό πλαίσιο στο οποίο έδρασαν, αφήνοντας πολύτιμο έργο.
Τα πρόσωπα που θα παρουσιαστούν είναι: Ο αρχαιολόγος και τεχνοκριτικός Γιάννης Μηλιάδης (1895-1975). Πρωτοστάτησε στην απόκρυψη των γλυπτών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κατά τη γερμανική κατοχή και συνέδεσε τη ζωή του με την Ακρόπολη των Αθηνών. Ο παθολόγος Ιωάννης Λυκούδης (1910-1980). Είναι ο γιατρός από το Μεσολόγγι που ανακάλυψε τα αίτια του πεπτικού έλκους και προχώρησε στην αποτελεσματική θεραπεία του. Ο πολεοδόμος και αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Δοξιάδης (1913-1975). Ο οραματιστής που άφησε το αποτύπωμά του στην Ελλάδα, αλλά και σε περισσότερες από 40 χώρες σε τέσσερις ηπείρους.
Από τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή (1873-1950) στον Χρίστο Παπακυριακόπουλο (1914-1976) και στον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη (γεν. 1981). Τρεις έλληνες μαθηματικοί που προώθησαν με τη σκέψη τους την επιστήμη των αριθμών: ο Κ. Καραθεοδωρή, φίλος του Αϊνστάιν, ο Χρ. Παπακυριακόπουλος, ή «Πάπα» όπως τον αποκαλούσαν στο Πρίνστον, με σημαντική συνεισφορά στη γεωμετρική τοπολογία, και ο Κ. Δασκαλάκης που έλυσε το «θεώρημα του Νας».
Ο νευροφυσιολόγος Γεώργιος Κ. Κοτζιάς (1918-1977). Ο πρωτοπόρος κλινικός γιατρός που έγινε γνωστός με την ανακάλυψη του φαρμάκου L-Dopa για την καταπολέμηση της νόσου Πάρκινσον. Η επιζήσασα των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης Καρολίνα Ναχμούλη-Γαβριηλίδου (1919-2008). Η ελληνίδα εβραία από τη Θεσσαλονίκη που επέζησε από την κόλαση και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1945. Ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Μπρουμίδης (1805-1880), που μετανάστευσε από τη Ρώμη στις ΗΠΑ και εικονογράφησε τις τοιχογραφίες στο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον, ένα έργο 25 ετών. Ο γλύπτης Γιαννούλης Χαλεπάς (1851-1938), ο κορυφαίος της νεότερης Ελλάδας, που παρά την ταραγμένη του ζωή άφησε πίσω του ένα τεράστιο και πρωτότυπο καλλιτεχνικό έργο. Ο γιατρός, ερευνητής και θεμελιωτής της ελληνικής φαρμακολογίας (1887-1979) Γεώργιος Χ. Ιωακείμογλου, ο οποίος στις αρχές του 20ού αιώνα εγκατέλειψε την καθηγητική του έδρα στο Βερολίνο και επέστρεψε στην Ελλάδα θεμελιώνοντας τον κλάδο της Πειραματικής Φαρμακολογίας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ