Φιέστες και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Βρισκόμαστε στην καθιερωμένη ετήσια περίοδο της επικοινωνιακής πολιτικής προπαγάνδας...

Βρισκόμαστε στην καθιερωμένη ετήσια περίοδο της επικοινωνιακής πολιτικής προπαγάνδας .Με αφορμή τη ΔΕΘ κυβέρνηση και αντιπολίτευση ετοιμάζονται να παρουσιάσουν το «σχέδιο» τους για την οικονομία και να υποσχεθούν ως συνήθως …καλύτερες μέρες. Παράλληλα ο κ.Τσίπρας οργανώνει σήμερα τα προεόρτια με την ολιγόωρη μεσογειακή διάσκεψη, όπου θα ακούσουμε για πολλοστή φορά τα ευχολόγια για ανάπτυξη, για χαλάρωση της λιτότητας και πάει λέγοντας.

Οι διαρροές από το κυβερνητικό επιτελείο προϊδεάζουν ότι ο κ.Τσίπρας,θα ακολουθήσει τη γνωστή συνταγή της αντιστροφής- και διαστροφής – της πραγματικότητας. Αφού δεν υπάρχουν περιθώρια για παροχές,ούτε καν τα …λύτρα του διαγωνισμού για τα κανάλια δεν μπορεί να μοιράσει, θα βαφτίσει κάποια ψίχουλα ως ένδειξη της μεγάλης μάχης που δίνει για να προστατεύσει τους κοινωνικά αδύναμους.

Μόνο που δεν τον πιστεύει πια κανείς. Την ώρα που διακηρύσσει ότι κατάφερε να μην περικοπούν οι συντάξεις,το ΕΚΑΣ πήγε περίπατο και οι επικουρικές σφαγιάστηκαν. Την ώρα που υπόσχεται ότι έρχεται ανάπτυξη η οικονομία καρκινοβατεί,η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και του πακέτου Γιουνκέρ είναι στο ναδίρ και επιχειρηματίες και πολίτες γονατίζουν από τη λαίλαπα των φόρων.Τι να υποσχεθεί λοιπόν και ποιος να τον εμπιστευθεί …

Δυστυχώς για αυτόν οι χάντρες για τους ιθαγενείς δεν έχουν πέραση πλέον.Το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αποδείχθηκε μια τεράστια φούσκα που οδήγησε στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προπαγάνδιζε για να μαζέψει ψήφους. Ότι και να πει λοιπόν είναι εκ των προτέρων υπονομευόμενο από την δική του πολιτική ανυποληψία.

Το καλύτερο για τον πρωθυπουργό, αλλά και για τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, είναι να τελειώσουν μια ώρα γρηγορότερα αυτό το πανηγύρι πολιτικών ψευδαισθήσεων ,στο οποίο έχει μετεξελιχθεί η ΔΕΘ.Αν θέλουν πράγματι να κάνουν μια νέα αρχή, ας πουν επιτέλους μερικές αλήθειες στον ελληνικό λαό και ας αφήσουν στην άκρη τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και τις ανεδαφικές παροχές, που μέσα σε χρόνο ρεκόρ, αποδεικνύονται ψεύτικες…

ΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.