Παραολυμπιακοί Αγώνες – Ρίο 2016
Κολύμβηση, ΕΡΤ2, 15.30 & 23.30
Στίβος, ΕΡΤ2, 16.00 & 23.25
Ξένες ταινίες
«Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά» (Extremely loud and incredibly close)
Star, 22.10
Κινηματογραφική μεταφορά ενός σπουδαίου βιβλίου του Τζόναθαν Σάφραν Φόερ, η ταινία του Στίβεν Ντάλντρεϊ είναι ένας καλοπροαίρετος απόηχος της τραγωδίας των Δίδυμων Πύργων της Νέας Υόρκης στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Αν και γυρισμένη μέσα σε μια ατμόσφαιρα υστερίας, πρόκειται για μια μάλλον ψύχραιμη ταινία η οποία εξετάζει τις επιπτώσεις ενός εφιάλτη επικεντρώνοντας σε ένα παιδί (Τόμας Χορν) που προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του. (ΗΠΑ, 2011, 118′)
«Συλλέκτης οστών»
(The bone collector) Mega, 23.10
Ενας δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους του Μανχάταν, αφήνοντας ίχνη με κρυφή σημασία. Ο Λίνκολν Ράιμ (Ντένζελ Ουάσινγκτον) είναι ίσως ο καλύτερος αστυνομικός ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης και σπουδαίος εγκληματολόγος. Ενας τραυματισμός, όμως τον αφήνει ανάπηρο. Μια ικανή νεαρή αστυνομικός, η Αμίλια Ντόναχι (Αντζελίνα Τζολί), πείθεται ότι πρέπει να συνεργαστούν για να αποκαλύψουν το νοσηρό σχέδιο του δολοφόνου. Χειρότερος εχθρός τους είναι ο χρόνος. (ΗΠΑ, 1999, 118′)
«Η εποχή των ρινόκερων»
(Rhino Season) ΕΡΤ1, 01.30
Ο ποιητής Σαχέλ και η Mίνα, κόρη πλούσιας οικογένειας, είναι ερωτευμένοι. Το ίδιο ερωτευμένος με την κοπέλα είναι όμως και ο σοφέρ της οικογένειας. Οταν η επανάσταση ξεσπάει στο Ιράν, ο σοφέρ καταλήγει υψηλόβαθμο στέλεχός της. Από ζήλια φυλακίζει τους δύο νέους, εκείνον για 30 χρόνια και την κοπέλα για 10. Οταν η Μίνα αποφυλακίζεται, της λένε πως ο Σαχέλ έχει πεθάνει. Ο σοφέρ βρίσκει ευκαιρία και την κάνει δική του, μένοντας πλέον στην Κωνσταντινούπολη. Τα χρόνια όμως περνούν και ο Σαχέλ βγαίνει από τη φυλακή αποζητώντας την αγάπη του. (Τουρκία, 2012, 104′)

HeliosPlus