«Γενική επίθεση»…σάλπισε η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλαμβάνει ο ίδιος να δώσει το στίγμα της στρατηγικής του κόμματος, όπου κεντρική θέση έχει το αίτημα-προτροπή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί.

Στη σκιά των συζητήσεων, αναλύσεων, άρθρων και σχολίων για το ύφος της αντιπολίτευσης που ασκεί η Ν.Δ. και κυρίως για τη ρητορική της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του κόμματος αποφάσισε να ανέβουν οι τόνοι στην πορεία προς τη ΔΕΘ.

Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να εμφανιστεί ο ίδιος και να προβεί σε δήλωση, ζητώντας την παραίτηση του κ. Τσίπρα, αποτέλεσε προϊόν μεγάλης συζήτησης στο επιτελείο του για τα επόμενα βήματα της Ν.Δ. Ο ίδιος έκρινε ότι πρέπει να αυξηθεί η ένταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να βρεθεί στο στόχαστρο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Γι’ αυτό και συνέχεια, μετά τη δήλωσή του, η Ν.Δ. «κυκλοφόρησε» στο διαδίκτυο ένα βίντεο με παλαιότερη ομιλία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, υπό τον τίτλο τα 25 ψέματα του Πρωθυπουργού και με την επισήμανση, ότι έλεγε ένα ψέμα κάθε τρία λεπτά.

Ως εκ τούτου η Ν.Δ. εισήλθε στην περίοδο της προσωπικής στοχοποίησης του Πρωθυπουργού, καθώς κεντρική στρατηγική απόφαση είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πολιτική αποδόμηση του κ. Τσίπρα και η ανάδειξη της κατά την Αξιωματική Αντιπολίτευση, ανακολουθία λόγων και έργων.

Η γαλάζια αντεπίθεση, με τον κ. Μητσοτάκη να είναι αυτός που θα προσωποποιήσει το σύνολο της γαλάζιας παρέμβασης κατά την παρουσία του στη ΔΕΘ, εδράζεται σε μία σειρά από ζητήματα που θα αντιμετωπίσει, όπως εκτιμούν, η κυβέρνηση.

Πέρα όμως από την προτροπή προς τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί εάν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ευθύνες του, η επισήμανση ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο και «θα μας βρει απέναντι», κρίνεται ως ένα σαφές σήμα για την επιλογή της ηγετικής ομάδας για «σκληρό ροκ» έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι χθες ανέβασε υπέρμετρα τους επιθετικούς τόνους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από μια περίοδο πιο ήπιων προσεγγίσεων, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, τον οποίο και εγκάλεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για το ύφος και τα όσα είπε στο Βήμα fm 99.5, ότι δηλ. «όποιος στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ, είτε πολιτικός, είτε δημοσιογράφος το κάνει για την καρέκλα του ή να πάρει κανα κοψίδι!».

Στη σκιά της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου η Ν.Δ. προηγείται με 10 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όμως αποτελεί αντικείμενο ευρύτερου προβληματισμού για μια σειρά ποιοτικών στοιχείων, στα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς (Μοσχάτο) έγινε μεγάλη συζήτηση για τα επόμενα βήματα έως τη ΔΕΘ.

Ακούστηκαν πολλές απόψεις και τελικά προκρίθηκε η σκληρή γραμμή, καθώς θεωρούν στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη ότι η κατάσταση στη χώρα έχει φθάσει στο απροχώρητο. Την ίδια στιγμή, η Ν.Δ. επιμένει να αναδεικνύει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και μετά την ερώτηση των 52 βουλευτών που ζητούσαν από την κυβέρνηση να απαντήσει στις καταγγελίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου, εις βάρος του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για «μαύρο χρήμα» και τις «πιέσεις» για να πάρει άδεια τηλεοπτικού σταθμού, επανήλθε, καθώς εκτιμά ότι η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες θα…γυρίσει μπούμερανγκ για το ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση με την υπογραφή 55 βουλευτών με ερώτησή τους προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν ότι η διαδικασία της δημοπράτησης των αδειών που εφαρμόστηκε είναι διάτρητη και επισημαίνουν σχετικά ότι δεν προηγήθηκε – όπως επιβάλλει η έννομη τάξη και η κοινή λογική – ο έλεγχος του πόθεν έσχες και η απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα. Επίσης, υπογραμμίζουν, ότι η αναγκαιότητα για προγενέστερο έλεγχο του πόθεν έσχες πήρε επιτακτικό χαρακτήρα μετά τις καταγγελίες του ΠάνουΚαμμένου για «μαύρο χρήμα» γιαέναναπό τους υπερθεματιστές.

Παράλληλα, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ευρωπαϊκό μέτωπο κατά της Αριστεράς και του λαϊκισμού στην Ευρώπη με την ανάδειξη του επιχειρήματος ότι μόνο εάν πληγεί καίρια η Αριστερά, μπορεί να ελπίζει και πάλι βάσιμα η κεντροδεξιά και στην Ελλάδα.

Αυτό είπε και το περασμένο Σάββατο στην Πορτογαλία, όπου συναντήθηκε με τον πρώην Πρωθυπουργό, τον κεντροδεξιό Πέδρο Πάσος Κοέλιο, ο οποίος και έβγαλε την χώρα του από το μνημόνιο. Εκεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι η λύση για την Ευρώπη δεν είναι η Αριστερά, αλλά η κεντροδεξιά που πρέπει να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την επόμενη περίοδο.