Με τις ζυμώσεις στα κανάλια και στα επιτελεία των –νέων κυρίως –καναλαρχών να βρίσκονται σε εξέλιξη, η τελική έκβαση της διαδικασίας εκτιμάται ότι εν πολλοίς θα κρίνει και το στοίχημα στο οποίο τόσα πολλά έχει ποντάρει η κυβέρνηση.

Και μαζί με αυτό, θα κρίνει κατά κάποιους και την πολιτική συνέχεια του στενού κύκλου του Μαξίμου, όπου και σχεδιάστηκε το όλο εγχείρημα.
Κάποιοι δεν αποκλείουν ένα φιάσκο ή και απροσδόκητες εξελίξεις τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, καθώς στην ουσία όλα παραμένουν στον αέρα.
Ηδη, στελέχη του ευρύτερου κυβερνητικού κύκλου και πρώην συνεργάτες του κ. Τσίπρα δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την επόμενη ημέρα και αναρωτιούνται «και τώρα, τι;».
Αφήνουν δε να εννοηθεί ότι ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς έχει χειριστεί με απολύτως λανθασμένο τρόπο την υπόθεση, η οποία μπορεί και να μετατραπεί εν τέλει σε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση και τον ίδιο.
Είτε για τον απλό λόγο ότι το διαφαινόμενο νέο τηλεοπτικό τοπίο δεν θα είναι και τόσο υγιές όσο το περιγράφει η κυβέρνηση, είτε και επειδή οι περισσότεροι από τους επιχειρηματίες αναλογιζόμενοι τα εκατομμύρια που καλούνται να καταβάλλουν λόγω του πρωτοφανούς διαγωνισμού, θα στραφούν μοιραία κατά της κυβέρνησης και θα διαμορφώσουν άλλο περιβάλλον από εκείνο που οραματίστηκε ο υπουργός Επικρατείας. Πόσο μάλλον, αν τυχόν υπάρξει ακύρωση της διαδικασίας από το ΣτΕ.
Εν αναμονή των εξελίξεων και της τελικής διευθέτησης μίας σειράς εκκρεμοτήτων τις επόμενες εβδομάδες, πρόσωπα που έχουν γνώση των όσων συμβαίνουν στα παρασκήνια της ξεχασμένης Κουμουνδούρου, εφιστούν την προσοχή σε μία παράμετρο: το ενδεχόμενο ο Ν. Παππάς να δεχθεί σφοδρές πολιτικές επιθέσεις στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος.
Στον βαθμό που κάτι τέτοιο επαληθευτεί, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αυτό το στοιχείο μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης για περαιτέρω εξελίξεις, ακόμη και για το πολιτικό μέλλον κάποιων προσώπων ή και της ίδιας της κυβέρνησης.
Ειδικά δε αν τα ραδιοτηλεοπτικά σενάρια δεν εξελιχθούν όπως τα έχει σχεδιάσει ο κ. Παππάς.