Οταν οι ολυμπιονίκες συνάντησαν τον Τσίπρα

Οταν η χρυσή ολυμπιονίκης Αννα Κορακάκη επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου, μαζί μετά τα άλλα μέλη της ολυμπιακής ομάδας, ούτε ζήτησε τίποτα, ούτε εξέφρασε κανένα παράπονο.

Οταν η χρυσή ολυμπιονίκης Αννα Κορακάκη επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου, μαζί μετά τα άλλα μέλη της ολυμπιακής ομάδας, ούτε ζήτησε τίποτα, ούτε εξέφρασε κανένα παράπονο. Ο Πάνος Καμμένος όμως της πρόσφερε ένα ολόκληρο πεδίο βολής εκεί «που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι» (όπως λέει και το τραγούδι). Στην πραγματικότητα ο υπουργός Αμυνας, ως large υπουργός που είναι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, πρόσφερε όχι μόνον ένα πεδίο βολής, στις Σέρρες, αλλά και δεύτερο στην Καβάλα λέγοντας στην έκπληκτη ολυμπιονίκη να διαλέξει όποιο θέλει για να εξασκείται εκεί με άνεση στις βολές της και να προπονείται, όποτε το επιθυμεί.Ο δε κ. Τσίπρας της είπε: «Να μας δείξεις πως πετυχαίνεις τον στόχο, εμείς όλο ξεφεύγουμε».

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε τους ολυμπιονίκες στο Μαξίμου με κάποια καθυστέρηση, όχι όπως έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος που τους δέχθηκε αμέσως με την επιστροφή τους από τη Βραζιλία, κουρασμένους. νυσταγμένους και να χωρίς την Αννα Κορακάκη που ξέχασαν να την προσκαλέσουν. Οι ολυμπιονίκες προσήλθαν στο Μέγαρο Μαξίμου φορώντας την στολή της εθνικής ομάδας (αυτή που φόρεσαν κατά την έναρξη των ολυμπιακών αγώνων) κρατώντας ανά χείρας μία σακούλα, γεμάτη από τις τιμητικές διακρίσεις που τους έδωσαν στη Βουλή. Ενώ όμως ο κ. Παυλόπουλος άφησε τους δημοσιογράφους να καταγράψουν την υποδοχή που τους έκανε, δεν συνέβη το ίδιο με τον κ. Τσίπρα, που δεν θέλησε να παρίσταται κανένας δημοσιογράφος, παρά μόνον οι κάμερες της ΕΡΤ με τους δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης, αλλά και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων να περιμένουν μέσα στη βροχή κάτω από τις νεραντζιές της Ηρώδου Αττικού. Αλλά τι να κάνει τους δημοσιογράφους (που μπορούσαν να κάνουν και ενοχλητικές ερωτήσεις του τύπου για τη στάση της «Αυγής» εναντίον του Πύρρου Δήμα ή για τον διαγωνισμό για τους νέους καναλάρχες;) τη στιγμή που είχε δίπλα του την πολιτική του «οικογένεια», τους πιο στενούς συνεργάτες, τους ένοικους του Μεγάρου Μαξίμου, ήτοι τους Ν. Παππά, Ολγα Γεροβασίλη, Αλέκο Φλαμπουράρη, Δ. Τζανακόπουλο και τον «συνεταίρο» του στην κυβέρνηση Πάνο Καμμένο, που ήρθε συνοδευόμενος από τον υφυπουργό υπεύθυνο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ.

Οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος φαίνονταν ευδιάθετοι. Ο υπουργός Αμυνας πήρε για άλλη μια φορά τη διαβεβαίωση (έστω και στο πόδι) πως δεν πρόκειται να πειραχθούν τα μισθολόγια των ένστολων. Αρχισε να λέει στον κ. Τσίπρα στρατιωτικό- πολιτικές ιστορίες, που ο πρωθυπουργός τις ακούει με ευχαρίστηση, αφού πλέον κάθε στρατιωτικό φαίνεται ότι τον συναρπάζει. Ο κ. Καμμένος του αφηγήθηκε πως πήγε προχθές στο νησάκι της Ρω, πώς υψώθηκε εκεί η ελληνική σημαία και πώς διανυκτέρευσε μέσα σε μια σκηνή (ή τσαντίρι- όπως είπε) μαζί με άλλους φαντάρους. Βεβαίως δεν ήταν η ώρα μέσα σε τόσο εορταστική ατμόσφαιρα να ρωτήσει ούτε για το πώς πήρε ο κ. Καλογρίτσας το κανάλι, ούτε πού βρήκε τα χρήματα, ούτε βεβαίως για τα μαύρα λεφτά που κατήγγειλε ότι ο κ. Καλογρίτσας λειτουργεί τα sides του. Αλλωστε για τις ερωτήσεις αυτές έχουν φροντίσει καμιά πενηνταριά βουλευτές της ΝΔ που ζητούν πλέον από τον Πρωθυπουργό να δώσει στη Βουλή συγκεκριμένες απαντήσεις για τις καταγγελίες Καμμένου. Ο κ. Τσίπρας φαινόταν ευτυχής που είχε μαζί του τον κ. Καμμένο, όπως και ο Καμμένος φαινόταν να το διασκεδάζει που βρέθηκε στο Μαξίμου μαζί με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού και τους ολυμπιονίκες. Δεν έλειψαν και τα κομπλιμέντα ανάμεσά τους. Ο κ. Τσίπρας πρόσεξε πόσο αδυνάτισε ο υπουργός Αμυνας και όταν σε κάποια στιγμή πήγε να βγάλει μια selfie με τους ολυμπιονίκες φώναξε κοντά του και τον Καμμένο λέγοντάς του «τώρα που αδυνάτισες Πάνο δεν θα σκεπάζεις με τον όγκο σους τους αθλητές μας». Αντιθέτως για ένα ανεξήγητο λόγο μόλις άρχισαν οι selfies ο κ. Παππάς εξαφανίστηκε, πήγε στο γραφείο του. Ποιος ξέρει άραγε γιατί;

Τους είχε ετοιμάσει μια μικρή δεξίωση, όχι τίποτα σπουδαίο, αναψυκτικά, καναπεδάκια με πάστα από ελιά, τυρί Φιλαδέλφειας και ροκφόρ, αλλά φάνηκε καλά διαβασμένος και προετοιμασμένος, κάτι που αιφνιδίασε τους πάντες με τις ολυμπιακές γνώσεις του. Για παράδειγμα όταν συνάντηση την Βούλα Παπαχρήστου η οποία ήρθε 8η στο τριπλούν, όχι μόνον θυμόταν την επίδοσή της (άλμα 14.43), αλλά της είπε ότι πάτησε μόνον ένα εκατοστό από τον βατήρα, «πάτημα ιδανικό», όπως της είπε. Είχε αρκετή ώρα συζήτηση με τους ιστιοπλόους Μάντη και Καγιαλή και φάνηκε να γνωρίζει πολλά για το άθλημα, αλλά και για τις προπονήσεις τους. Γνώριζε φερ΄ειπείν τις αντιξοότητες του αγώνα, ότι για να προπονηθούν θα έπρεπε να είχαν μείνει ένα ολόκληρο χρόνο στη Βραζιλία για να μάθουν τα νερά της, μίλησε με τον Γιάννη Γιαννιώτη που έγραψε ιστορία, όπως του είπε στο Ρίο και γενικά με όλους είχε να πει μια καλή κουβέντα. Τους υποσχέθηκε μάλιστα περισσότερα χρήματα στην προετοιμασία τους αναγνωρίζοντας ότι η πολιτεία δεν έδωσε την πρέπουσα προσοχή. Στην Αννα Κορακάκη της είπε ότι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από το μέρος όπου έκανε προπόνηση. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, στάθηκε σε μια ατάκα του πρωθυπουργού, ότι δεν πρέπει να τους θυμηθούν ξανά μετά από τέσσερα χρόνια…

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.