Εορτασμός για τα 10 χρόνια λειτουργίας αλλά την ίδια ώρα επανεκκίνηση. Αυτό φαίνεται να υπόσχεται η ηγεσία του Σύγχρονου Θεάτρου Ανωτέρα Δραματική Σχολή Βασίλης Διαμαντόπουλος της Θεσσαλονίκης, η οποία εξακολουθεί να υπηρετεί τις αρχές και το όραμα του μεγάλου θεατράνθρωπου Βασίλη Διαμαντόπουλου: βασικά συστατικά η αλήθεια, η σεμνότητα, η αυστηρότητα και η δουλειά.
Μ’ αυτές τις αξίες ο ηθοποιός και απόφοιτος του Ιάσμου Μιχάλης Συριόπουλος και η σκηνοθέτιδα και Διδ. του Τμήματος Θεάτρου Α.Π.Θ. Χριστίνα Χατζηβασιλείου, μετά την εξαιρετική συνεργασία τους στην sold out παράσταση του Βυσσινόκηπου στη Βίλα Καπαντζή, συνεργάζονται ξανά, αυτή τη φορά από την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και της Διεύθυνσης Σπουδών αντίστοιχα, γυρνώντας σελίδα στη διδασκαλία της Δραματικής Τέχνης.
Για την πρώτη παρουσίαση του νέου ξεκινήματος της Σχολής που έγινε την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, έδωσαν το παρόν οι ηθοποιοί και διδάσκοντες στη Σχολή Άννα Μάσχα και Γιάννης Στάνκογλου. Ειδικές διαλέξεις βρίσκονται στο πρόγραμμά τους, γιατί «νιώθω χειρότερα να μην πάω σ’ ένα μάθημα, απ’ ότι να μην πάω σε μια παράσταση, νιώθω μεγάλη ευθύνη απέναντι στα παιδιά που σπουδάζουν και θέλουν να μάθουν» όπως είπα χαρακτηριστικά ο Στάνκογλου.
Δυο ακόμη συνεργάτες της Σχολής από την Αθήνα, ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός και ο σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος, έστειλαν μηνύματα με ευχές για επιτυχία, στην οποία και οι ίδιοι θα συνδράμουν με σεμιναριακά μαθήματα και ειδικές επισκέψεις.
Στη Σχολή διδάσκουν οι: Ελεονώρα Αϊβαζίδου, Ίριδα Γκάζου –Φαρμάκη, Μαρία Θεοδοσιάδου, Μαρία Καραδελόγλου, Μαρία Κεχρή, Δήμητρα Λαρεντζάκη, ‘Πανταζούδης, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ευανθία Σωφρονίδου, Χρύσα Τουμανίδου, Τέλλος Φίλης, Γιώργος Φράγκογλου, Μαριάνθη Ψωματάκη.
Επιπρόσθετα ονόματα αυτά των Κατερίνα Διακομοπούλου, Πάνου Κοκκινόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Θωμά Μοσχόπουλου, Ειρήνη Μουντράκη, Σοφία Πάσχου, Σάββα Πατσαλίδη, Ρεββέκα Τσιλιγκαρίδου, θα προσφέρουν σεμιναριακούς κύκλους μαθημάτων, έτσι ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός σύγχρονου ηθοποιού με όλες τις τελευταίες τάσεις και τεχνικές του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης για μια εκπαίδευση σφαιρική, πολυπρόσωπη και ανοιχτή σε όλους.
Ακόμη, η διεύθυνση της σχολής, αναλογιζόμενη τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της χώρας μας, προσφέρει:
– ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού. Την προετοιμασία αναλαμβάνουν προσωπικά ο ηθοποιός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της σχολής Μιχάλης Συριόπουλος και η Διευθύντρια Σπουδών σκηνοθέτιδα/Δρ. Τμ. Θεάτρου ΑΠΘ, Χριστίνα Χατζηβασιλείου.
– Βonus €100 κάθε μήνα για όλα τα έτη φοίτησής τους (προσφορά από τον όμιλο Ίασμος), εφόσον είναι συνεπείς απέναντι σε όλες τους τις υποχρεώσεις όπως φοίτηση, παρουσία, καταβολή διδάκτρων εντός του προκαθορισμένου χρόνου (1η έως 5 του μήνα) με βάση τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της σχολής .
– Δυνατότητα συμμετοχής στους αποφοίτους της Σχολής σε επαγγελματικές παραστάσεις υπό την διδασκαλία καταξιωμένων σκηνοθετών, σε κεντρική θεατρική σκηνή της πόλης.
– Δυνατότητα κατατακτήριων εξετάσεων σπουδαστών προκειμένου να φοιτήσουν στο 2ο και 3ο έτος σπουδών.