Τελευταία στιγμή απέτρεψαν αστυνομικοί την εισαγωγή ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στις φυλακές Λάρισας με drone.

Για την υπόθεση κατηγορούνται τρεις έγκλειστοι των φυλακών Λάρισας υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 36, 33 και 26 ετών που εκτίουν ποινές φυλάκισης για διάφορα αδικήματα όπως διακίνηση ναρκωτικών και ληστείες ενώ ο ένας εξ αυτών και για ανθρωποκτονία, ενώ έξω από τις φυλακές συνελήφθησαν ένας 19χρονος Έλληνας και ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας οι οποίοι με ΙΧ αυτοκίνητο μετέφεραν στη Λάρισα το drone που είχαν προμηθευτεί από τη Σαλαμίνα. Ο 24χρονος ήταν κρατούμενος των ίδιων φυλακών που είχε πάρει προσωρινή άδεια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, όπως προέκυψε, «ηθικός αυτουργός και “αρχηγός” της απόπειρας εισαγωγής, η οποία οργανώθηκε και συντονίστηκε μέσα από τις φυλακές, είναι ο 36χρονος αλλοδαπός, ηγετικά στελέχη ο 33χρονος και ο 26χρονος, ενώ τα υπόλοιπα τρία μέλη είχαν εκτελεστικό “ρόλο” και ενεργούσαν με βάση τις εντολές και τις οδηγίες τους».

Στην ίδια ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι «η εγκληματική ομάδα είχε σχεδιάσει την επιχείρηση εισαγωγής ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους εντός της φυλακής και είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες».

Ο 24χρονος και ο 19χρονος εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης να κινούνται με ΙΧ αυτοκίνητο κοντά στις φυλακές. Ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα drone με τα εξαρτήματά του, έξι κινητά και πέντε καλώδια φόρτισής τους, 105 ευρώ, ταινία συσκευασίας και πλήθος γαντιών μιας χρήσης, ατζέντα με ονόματα και τηλέφωνα και το όχημα.

Σε παράλληλη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη, κατά την αποβίβασή της στο σταθμό λεωφορείων του ΚΤΕΛ Λάρισας, 24χρονη η οποία είχε επιφορτιστεί με τη μεταφορά από την Αθήνα των ναρκωτικών ουσιών και των κινητών τηλέφωνων που προορίζονταν για την εισαγωγή τους στις φυλακές.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 211 γραμμαρίων, τρεις νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 418 γραμμαρίων, δέκα κινητά τηλέφωνα και πέντε καλώδια φόρτισής τους, 25 κάρτες sim και 135 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης της υπόθεσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας ειπώθηκε ότι «η εγκληματική ομάδα από τη διάθεση των ναρκωτικών ουσιών και των κινητών τηλεφώνων εντός του Καταστήματος Κράτησης, εκτιμάται ότι θα αποκόμιζε το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ».

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, σε βαθμό κακουργήματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν πως έφτασαν στα ίχνη των δραστών ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και επεσήμαναν πως έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες και στο προσωπικό που υπηρετεί στις φυλακές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τη συγκεκριμένη μεθοδολογία (με drone) μεταφορές ναρκωτικών και κινητών.