Στον δήμο Πάτρας το θαλάσσιο μέτωπο που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ

Εγκρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Πατρέων η πρόταση για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας.

Εγκρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Πατρέων η πρόταση για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας.
Πρόκειται για λιμενικές ζώνες που ανήκαν στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά δεν χρησιμοποιούνταν από τον λιμένα και αποδίδονται στον δήμο.
Αποτελούσε δέσμευση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και από τη στιγμή που πήρε εντολή το ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με την κυβέρνηση κατέθεσαν τη βέλτιστη πρόταση, η οποία υποβλήθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σε συνέντευξή του στις αρχές Αυγούστου στην ΕΡΑ Πάτρας με θέμα τη δεσμευτική επιστολή προς τον δήμαρχο και τη δημοτική Αρχή Πάτρας για την οριστική παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πραγματικά έχουμε φτάσει πια στην αρχή του τέλους της ολοκλήρωσης όλης αυτής της πολυετούς προσπάθειας, κυρίως του λαού της Πάτρας, των δημοτικών Αρχών και των πολιτών της Πάτρας, για την επίτευξη ενός στόχου που έχει όχι μόνο στοιχεία ορθολογικής ανάπτυξης μιας τόσο κρίσιμης περιοχής, όπως είναι ο αστικός ιστός της πόλης της Πάτρας και η έξοδός του στη θάλασσα, αλλά είναι και πολυετές αίτημα και προσπάθεια και πολυετής αγώνας, αλλά και γιατί ακριβώς η αναπτυξιακή προοπτική αυτής της επιλογής είναι αυταπόδεικτη».

Και είχε προσθέσει: «Το λιμάνι της Πάτρας είναι και αυτό πόλη-λιμάνι, όπως είναι τα περισσότερα λιμάνια της χώρας, όπως είναι ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, όπως είναι πάρα πολλά άλλα λιμάνια. Μέχρι τώρα όμως από κακές επιλογές υπήρχε μια απόσταση, ένας διαχωρισμός. Τώρα οι περιοχές που δεν είναι χρήσιμες για λιμενικές εργασίες μπορούν να αξιοποιηθούν πραγματικά συνδυαστικά, λιμάνι και πόλη, με ένα τέτοιον τρόπο που η αναπτυξιακή προοπτική να είναι εξασφαλισμένη και να ενισχύεται. Κοντά σε αυτό να δοθεί η δυνατότητα στον λαό της Πάτρας να αναβαθμίσει την ποιότητα της καθημερινής ζωής».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.