Tην Τετάρτη 31 Αυγούστου, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, μιλά στους Αργύρη Παπαστάθη και Άρη Ραβανό, για τις τηλεοπτικές άδειες. {{{ audio1 }}}

Για τις τηλεοπτικές άδειες

«Νομίζω ότι είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, συνεχίζει και να εξαπατά και να παραπλανά τον λαό. Εσκεμμένα, κάνει αυτήν την επιλογή, γιατί εν μέσω φοροκαταιγίδας, η κυβέρνηση, επιλέγει τον δρόμο της παραπλάνησης και με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, και μάλιστα λέει ότι όλα όσα κάνει τα κάνει στο όνομα της διαφάνειας, για να πατάξει τη διαπλοκή, έχουν ένα και μόνο στόχο: επί της ουσίας να γίνει αυτό που λέμε ως ΚΚΕ, η αναδιανομή της πίτας ανάμεσα στα παλιά και τα νέα τζάκια, στο χώρο της ραδιοτηλεόρασης. Καμιά διαφάνεια και καμιά αντιμετώπιση της διαπλοκής, δεν μπορεί να υπάρξει στις σημερινές συνθήκες, στο βαθμό που βασιλεύει το καπιταλιστικό κέρδος.

Εξ ορισμού, ένας επιχειρηματίας όταν επενδύει σε ένα κανάλι, σε ένα οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης, που όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι μία απλή επιχείρηση, δεν είναι το περίπτερο της γειτονιάς, αλλά παίζει πολύ βασικό ρόλο, στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, της συνείδησης της κοινής γνώμης. Δεν το κάνει για προάγει την ενημέρωση, την ψυχαγωγία του λαού, την διαπαιδαγώγηση των νέων παιδιών. Το κάνει για να προασπίσει τα δικά του συμφέροντα. Για να παίξει στα πολιτικά παιχνίδια. Το βασικό του κριτήριο είναι η τηλεθέαση. Θέλει λοιπόν να πουλήσει. Και στο όνομα του να πουλήσει μπορεί να θυσιάσει τα πάντα. Το πρώτο είναι αυτό. Το δεύτερο κατά την άποψή μας, με τις ίδιες διαδικασίες, δεν γίνονταν, ή δεν συνεχίζουν να γίνονται διάφοροι διαγωνισμοί, για τα δημόσια έργα, για τις προμήθειες του δημοσίου, για τις ιδιωτικοποιήσεις; Αντιμετωπίστηκε μήπως η διαπλοκή; Αν πραγματικά ήθελε να αντιμετωπίσει την διαπλοκή, με διαφάνεια κτλ, θα μπορούσε κάλλιστα η κυβέρνηση να είχε υιοθετήσει την πρόταση που είχε καταθέσει, όταν συζητιόνταν στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, οι εταιρείες που θα έπαιρναν μέρος σε αυτήν την διαδικασία, να ονομαστικοποιήσουν τις μετοχές τους. Μέχρι φυσικού προσώπου. Και να ξέρει ο καθένας με τι έχει να κάνει».