Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, ο βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλά στους Αργύρη Παπαστάθη και Άρη Ραβανό, για τις τηλεοπτικές άδειες και τους χειρισμούς του υπουργού Παιδείας, Ν. Φίλη.{{{ audio1 }}}

Για τις τηλεοπτικές άδειες

«Η κυβέρνηση θέλει ολιγοπώλιο στους τηλεοπτικούς σταθμούς και μονοπώλιο ελέγχου των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η διαδικασία αυτή, γίνεται κατά την άποψή μου σε ένα διαβρωμένο σε ένα σαθρό έδαφος. Πρώτα από όλα, γιατί το συμβούλιο της Επικρατείας, δεν έχει βγάλει απόφαση, επομένως ο διαγωνισμός αυτός μπορεί να εκπέσει. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταστήσει σαφές, ότι ο νόμος Παππά, από εμάς θα καταργηθεί, γιατί θεωρούμε ότι είναι εκτός συνταγματικού πλαισίου, δεν αναγνωρίζεται. Οι άδειες, βεβαίως, δεν θα τις πάρουμε πίσω. Εμείς θα ανοίξουμε την αγορά. Επειδή λέμε, ότι (ο αριθμός 4) έχει αυθαιρέτως καθοριστεί, θα ανοίξει η αγορά. Αφού το τηλεοπτικό φάσμα το επιτρέπει αυτό, για να μπουν και άλλοι σταθμοί, με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια, να είναι γνωστή και απόλυτα διαυγής η προέλευση των χρημάτων, να υπάρχει ένα τίμημα εισόδου, γιατί για μας, αυτός ο πλειοδοτικός διαγωνισμός, είναι μια γκρίζα διαδικασία».

Για τους χειρισμούς του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη

«Εάν αυτό (την εισαγωγή στα σχολικά βιβλία του Εμφυλίου Πολέμου) το κάνει με τη λογική που δήλωσε ότι δεν υπήρξε η Γενοκτονία των Ποντίων, αντιλαμβάνεστε ότι μπαίνουμε σε επικίνδυνες ατραπούς. Και εν πάση περιπτώσει, για τη Ν.Δ. και για πολύ κόσμο παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα, μία ιστορική αντίφαση.

Ο υπουργός της Παιδείας, εκεί όπου εν πάση περιπτώσει, κρίνονται και σοβαρά, βαριά επιστημονικά ζητήματα, να μην έχει πάρει πτυχίο».