Τα εξάμηνα για τράπεζες και GRECO

Στάσιμα καθαρά κέρδη από τόκους στο δεύτερο τρίμηνο, μικρή βελτίωση στα λειτουργικά κέρδη αλλά και αύξηση των προβλέψεων αναμένει συνολικά για τις τράπεζες η Alpha Finance προβλέποντας ζημιογόνο τρίμηνο για την Εθνική, πτώση κερδών για τη Eurobank και επιστροφή στα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο από ζημιές το πρώτο τρίμηνο για την Πειραιώς.

Στάσιμα καθαρά κέρδη από τόκους στο δεύτερο τρίμηνο, μικρή βελτίωση στα λειτουργικά κέρδη αλλά και αύξηση των προβλέψεων αναμένει συνολικά για τις τράπεζες η Alpha Finance προβλέποντας ζημιογόνο τρίμηνο για την Εθνική, πτώση κερδών για τη Eurobank και επιστροφή στα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο από ζημιές το πρώτο τρίμηνο για την Πειραιώς. Οι διαγραφές αναμένει δε ότι θα συνεχιστούν ώστε να περιοριστεί το θέμα των «κόκκινων» δανείων.
Ειδικότερα για την Εθνική προβλέπει ότι θα εμφανίσει ζημιές 34 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο από κέρδη 22 εκατ. ευρώ το πρώτο, με τις προβλέψεις για επισφάλειες να διαμορφώνονται στα 210 εκατ. ευρώ από 175 εκατ. ευρώ.
Για την Πειραιώς προβλέπει κέρδη 27 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο από ζημιές 44 εκατ. ευρώ το πρώτο, εκτιμώντας πως η τράπεζα θα εμφανίσει μείωση των προβλέψεων στα 260 εκατ. ευρώ από 289 εκατ. το πρώτο τρίμηνο.
Η Eurobank θα εμφανίσει κέρδη 37 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να διαμορφώνονται στα 384 εκατ. ευρώ και τις προβλέψεις στα 210 εκατ. ευρώ.
Εν τω μεταξύ ο αναλυτής Σταμάτης Δραζιώτης της Eurobank Equities προχώρησε στις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα εξαμήνου των εισηγμένων της ομάδας GRECO, εταιρειών δηλαδή που σχετίζονται με την κατανάλωση. Ειδικότερα, για την Aegean, για την οποία η χρηματιστηριακή συστήνει αγορά με τιμή-στόχο τα 10,10 ευρώ, προβλέπει στο εξάμηνο κύκλο εργασιών 415 εκατ. ευρώ (+3%), με κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 2,6 εκατ. ευρώ. Για την Jumbo, για την οποία διατηρεί σύσταση αγοράς με τιμή-στόχο τα 14,6 ευρώ, αναμένει αύξηση πωλήσεων εξαμήνου 9% στα 637 εκατ. ευρώ, με καθαρά μετά τους φόρους κέρδη 118,6 εκατ. ευρώ (+13%). Η Folli Follie, για την οποία συστήνει διακράτηση με τιμή-στόχο τα 21,2 ευρώ, εκτιμάται ότι θα σημειώσει στο εξάμηνο αύξηση εσόδων κατά 9% στα 645 εκατ. ευρώ, με καθαρά κέρδη 84,2 εκατ. ευρώ (+15%).
Για τη Φουρλής, που διατηρεί σύσταση αγοράς με τιμή-στόχο τα 4,4 ευρώ, αναμένει ότι ο τζίρος στο εξάμηνο θα κυμανθεί στα 191 εκατ. ευρώ (+4%), με το καθαρό αποτέλεσμα να περιορίζεται στα -2,7 εκατ. ευρώ. Εσοδα 322 εκατ. ευρώ (+3%) και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 42,6 εκατ. ευρώ (+17%) αναμένει ότι θα σημειώσει στο εξάμηνο η Ιντραλότ, για τη μετοχή της οποίας συστήνει διακράτηση με τιμή-στόχο τα 1,12 ευρώ.
Για τον ΟΠΑΠ προβλέπει στο εξάμηνο πωλήσεις 687 εκατ. ευρώ (-1%) και καθαρά κέρδη 86,7 εκατ. ευρώ (-21%). Για τη μετοχή της εταιρείας συστήνει αγορά με τιμή-στόχο τα 9,3 ευρώ.
Δείκτης Euro Stoxx 600 – Εκτός Eurobank, Alpha και ΟΤΕ

Στην αφαίρεση από τη συνεδρίαση της 19ης Σεπτεμβρίου των μετοχών των Alpha Bank, OTE και Eurobank από τον δείκτη Euro Stoxx 600 του ομίλου Deutsche Boerse προχώρησε ο Stoxx Ltd, σε συνέχεια της υποβάθμισης της ελληνικής αγοράς από ανεπτυγμένη σε αναδυόμενη ήδη από τον περασμένο Μάιο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.