Προβολή του κλασικού στο μέλλον

Το ετήσιο Concours d’ Elegance του Pebble Beach είναι αφιερωμένο σε τετράτροχα άλλων εποχών που αν και τεχνολογικά παρωχημένα, κλέβουν με την αισθητική τους την παράσταση από οποιοδήποτε σύγχρονο δημιούργημα. Μια από τις εξαιρέσεις του κανόνα αποτέλεσε εφέτος το Vision Mercedes-Maybach 6, η σχεδιαστική μελέτη που οι Γερμανοί παρουσίασαν στην καλιφορνέζικη διοργάνωση ως πρόλογο του μέλλοντός τους. Η αισθητική τού μήκους 5,7 μέτρων 2+2 coupe αντλεί επιρροές από τα αεροδυναμικά coupe της δεκαετίας του ’30 και δείχνει σαν να «ξεκόλλησε» από τα κινηματογραφικά καρέ του Metropolis. Διαθέτοντας τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική ισχύ 750 ίππων, τετρακίνηση και μπαταρίες που υπόσχονται αυτονομία 500 χλμ. και επαναφόρτιση για 100 χλμ. αυτονομίας σε πέντε λεπτά, το επιβλητικό coupe αποτελεί δείγμα του οράματος που η Maybach φιλοδοξεί να ενσαρκώσει επαναπροσδιορίζοντας το κλασικό.

«Ανεβαίνει κατηγορία» το νέο Polo

Με αφετηρία την αρχιτεκτονική του Golf, το νέο VW Polo θα προσφέρει τους χώρους αλλά και την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου, διατηρώντας ταυτόχρονα το προσιτό προφίλ και την αποδοτικότητα ενός supermini. H διάθεσή του θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Μικρότερο SUV από τη Seat


Μετά το Ateca, η ισπανική φίρμα ετοιμάζεται να προσθέσει στην γκάμα της ένα αστικών διαστάσεων και προδιαγραφών SUV το οποίο θα βασίζεται στην επόμενη γενιά του Ibiza και αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του τον Σεπτέμβριο του 2017.


Plug-in υβριδική έκδοση για το Countryman


Με ορίζοντα το 2017, η νέα γενιά του crossover της ΜΙΝΙ θα είναι κατά βάση εμπροσθοκίνητη και θα υποδεχθεί τους τρικύλινδρους κινητήρες 1,5 λίτρου που γνωρίσαμε στο τρίθυρο ΜΙΝΙ, όντας ταυτόχρονα το πρώτο μοντέλο της φίρμας που θα αποκτήσει plug-in υβριδική έκδοση.


Μικρομεσαίες επιδόσεις α λα κορεατικά

Εκτός από τις συνολικά βελτιωμένες προδιαγραφές του, το μελλοντικό i30 επιφυλάσσει και μια πρωτιά. Ο λόγος για την έκδοση επιδόσεων «Ν», η οποία θα εγκαινιάσει την αντίστοιχη γκάμα της Hyundai, φιλοδοξώντας να «ταράξει τον ύπνο» ευρωπαϊκών μοντέλων όπως το VW Golf GTI.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ