Ν. Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση ρισκάρει το κύρος της χώρας για να νομιμοποιήσει το αφήγημα του κ. Καραμανλή»

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, ο Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στον Βήμα FM, για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, την Κεντροαριστερά, και τους παγκόσμιους συσχετισμούς

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, ο Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλά στον Μάκη Προβατά, για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, την Κεντροαριστερά, και τους παγκόσμιους συσχετισμούς. {{{ audio1 }}}

Για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

«Βγαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και λέει κάτι… Και το αντιμετωπίζει με τέτοιο χλευασμό η κυβέρνηση, ρισκάροντας το κύρος της χώρας, ρισκάροντας τις συμφωνίες που έχει κάνει, βάσει συγκεκριμένων δεδομένων, γιατί; Για να νομιμοποιήσει το αφήγημα του κ. Καραμανλή, ότι η ΕΛΣΤΑΤ έφερε το μνημόνιο, και όχι η καταστροφή που άφησε ο Καραμανλής. Διότι αν είναι να νομιμοποιεί συνέχεια ο κ. Τσίπρας, ότι δεν είναι δικομματική η κυβέρνηση, αλλά τρικομματική, με Τρίτη συνιστώσα τον κ. Καραμανλή, να ξέρουμε γιατί συμβαίνει αυτό το πράγμα. Και να ξέρουμε ποια είναι τα αποτελέσματά του».

Για την Κεντροαριστερά

«Πάει πάρα πολύ αργά. Δυστυχώς έχουν γίνει πάρα πολλές προσπάθειες. Η είσοδος μας στην Ευρωβουλή είναι ο καρπός μίας τέτοιας προσπάθειας, με την ΕΛΙΑ στις Ευρωεκλογές το 2014. Δυστυχώς όσο πάμε από τα πάνω να την συγκροτήσουμε, είναι τέτοιες οι αντιπαραθέσεις σε επίπεδο κορυφής, και προσώπων που πρωταγωνιστούν, που είναι τροχοπέδη στην προσπάθεια αυτή. Πάμε να πάμε από τα κάτω. Όταν ξεκινάς από τη βάση, θα έχεις πολύ καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα. Όταν πας από τα πάνω, δυστυχώς μπαίνουν οι προσωπικές φιλοδοξίες και υπάρχει ένα φρένο. Και ξέρετε, αυτό δυστυχώς κάνει πολύ μεγάλη ζημιά, διότι σήμερα έχει η χώρα, ιδιαίτερη ανάγκη, την Κεντροαριστερά».

Για τους παγκόσμιους συσχετισμούς

«Η Νιγηρία το 2040, θα είναι τρίτη χώρα σε πληθυσμό στον κόσμο, δηλαδή θα ξεπεράσει και τις ΗΠΑ. Το θέμα είναι ότι εμείς πρέπει να δούμε άμεσα, το μακροπρόθεσμο, δηλαδή, πως θα στηρίξουμε τις χώρες αυτές να ισορροπήσουν, δηλαδή στην Νιγηρία, υπάρχει ουσιαστικά ένας εμφύλιος πόλεμος, η Μπόκο Χαραμ, πως θα μειωθούνε τα προβλήματα τα εσωτερικά, πως θα υπάρχει μία στοιχειώδης οικονομική ευημερία, ένα κράτος δικαίου, για να κρατηθούν οι πληθυσμοί εκεί. Να υπάρχει μία ισορροπία στις χώρες του Μαγκρέμπ, που βλέπουμε μία μεγάλη αναστάτωση μετά την Αραβική Άνοιξη».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.