«ΑΝΤΙ-ΔΩΡΟ» στους προγόνους μου

Περιοδική εικαστική έκθεση του ζωγράφου και χαράκτη Απόστολου Κούστα εγκαινιάζεται την Κυριακή 28 Αυγούστου, στις 20.30, στο Φετιχιέ Τζαμί στη Ναύπακτο.

Περιοδική εικαστική έκθεση του ζωγράφου και χαράκτη Απόστολου Κούστα εγκαινιάζεται την Κυριακή 28 Αυγούστου, στις 20.30, στο Φετιχιέ Τζαμί στη Ναύπακτο. Την έκθεση με τίτλο «ΑΝΤΙ-ΔΩΡΟ στους προγόνους μου» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας, σε επιμέλεια της προϊσταμένης της Εφορείας, αρχαιολόγου Δρ. Ολυμπίας Βικάτου.

Ο Απόστολος Κούστας, μαθητής του ζωγράφου Γιώργου Σικελιώτη και της χαράκτριας Βάσως Κατράκη, συνεχίζει με συνέπεια το είδος της χαρακτικής τέχνης. Η τέχνη του έχει καταξιωθεί διεθνώς με κορυφαίο γεγονός τη βράβευσή του στην Triennale της Οσάκα στην Ιαπωνία το 1991. Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές εκθέσεις, δημόσιες εγκαταστάσεις, καθώς και σε ομαδικές-θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Επικές συνθέσεις, αρχετυπικά σύμβολα, μυθολογικές αναφορές. Χρωματικές εκρήξεις αλλά και παιχνίδια με το άσπρο και το μαύρο, το φως και το σκοτάδι. Ανάγλυφα μάρμαρα, χαρακτικά, φορητές τοιχογραφίες, μήτρες από ιδιοκατασκευασμένη τσιμεντόπλακα. Μια εικαστική γραφή λιτή και στιβαρή με μνήμες από τις βραχογραφίες των προϊστορικών σπηλαίων είναι η τέχνη του Απόστολου Κούστα. «Τα αποτελέσµατα των επίπονων προσπαθειών του», όπως έχει γράψει ο τεχνοκριτικός Κώστας Σταυρόπουλος, «µπορεί να τα ευχαριστηθεί κανείς µέσα από το είδος της προτεινόµενης σοβαρότητας της τέχνης του, την άδολη εικαστική συγκίνηση, το λυρικό ποιητικό εικαστικό αίσθηµα και την δοµική στερεότητα των συνθέσεών του, τόσο όταν αυτές κινούνται στον πλούτο της ελληνικής µυθολογίας, άλλο τόσο και όταν κινούνται στη σύγχρονη κοινωνική µυθολογία και στα µεγέθη συγκίνησης και αισθητικής ενόρασης του τεχνολογικού πολιτισµού»
Η έκθεση με τίτλο «ΑΝΤΙ-ΔΩΡΟ» στους προγόνους μου» αποτελεί φόρο τιμής στη γενέθλια γη της Ναυπακτίας, καθώς ο πατέρας του καλλιτέχνη, Θεοφάνης, καταγόταν από τη Λεύκα και η μητέρα του, Ευτέρπη, από την Κάτω Βασιλική.
Η έκθεση θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό και συνοδεύεται από κατάλογο.
Διάρκεια έκθεσης: 28 Αυγούστου-23 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά εκτός Δευτέρας, 19.00- 21.30
Τις πρωινές ώρες θα εκπονούνται εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητικό κοινό, κατόπιν συνεννόησης (τηλ. επικοινωνίας 26310 55654, κυρία Δήμητρα Γαβρίνα, μουσειοπαιδαγωγός)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.