ΔΙΑΒΑΣΗ στην Τέχνη

Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου συνδιοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά διήμερο κινηματογραφικών προβολών.

Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου συνδιοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά διήμερο κινηματογραφικών προβολών.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Αυγούστου στον χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη Δευτέρα 29 Αυγούστου τις μικρού μήκους ταινίες «Γεια σου Ανέστη» του Δημήτρη Κανελλόπουλου, διάρκεια 19′, «Κινητά στοιχεία» του Ανδρέα Σιαδήμα, διάρκεια 17′, «4 Μαρτίου» του Δημήτρη Νάκου, διάρκεια 15′, «Κατηφόρα» του Στέλιου Καμμίτση, διάρκεια 13′, «Πυρετός» της Νάνσυς Σπετσιώτη, διάρκεια 15′, και την Τρίτη 30 Αυγούστου τη μεγάλου μήκους ταινία «Βίος + Πολιτεία» του Νίκου Περάκη, διάρκεια 105′.

Πρόκειται για μια από τις αρκετές δραστηριότητες με σκοπό την ενίσχυση του πνεύματος της προσφοράς, των ανθρώπινων αξιών και της κοινωνικής φροντίδας που γίνονται από το θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης για ενήλικους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, το οποίο λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1990 στην πλατεία Αμερικής. Είναι πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης, οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής.
Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Κέντρου 210 8626.761. Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης 210 8612.604.
Δυο λόγια για τις ταινίες
«Βίος + Πολιτεία»
Ενας υπάλληλος του ΟΤΕ (Γιώργος Κιμούλης) αποφασίζει να μετατραπεί σε… τρομοκράτη συνδέοντας εκρηκτικό μηχανισμό στον υπολογιστή του προέδρου του οργανισμού. Το μόνο που ζητεί είναι μερικά λεπτά τηλεοπτικού χρόνου. Ξεσηκωμένη η Πολιτεία, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να τον σταματήσει. Η πιο επιτυχημένη σάτιρα της ελληνικής πραγματικότητας που είδαμε τα τελευταία 30 χρόνια (παραγωγή 1987). Μετά το «Αρπα κόλλα» και τη «Λούφα και παραλλαγή» ο Περάκης παρουσιάζει με πικρό χιούμορ όλες τις πληγές που άνοιξαν από μόνοι τους οι Ελληνες τα τελευταία χρόνια και που δύσκολα απ’ ό,τι φαίνεται πια θα κλείσουν.

«Κινητά στοιχεία»
Το πολυτονικό σύστημα καταργείται και η μετάβαση στο μονοτονικό σύστημα γραφής δεν είναι εύκολη για όλους. Τις συνέπειές της στις σχέσεις των ανθρώπων ενός τυπογραφείου πραγματεύεται η ταινία.

«Κατηφόρα»
Μια μέρα του Σεπτέμβρη, μια γυναίκα κατεβαίνει αναστατωμένη τη μεγάλη κατηφόρα του νησιού σέρνοντας τη βαλίτσα της. Ενας άνδρας σταματά το αυτοκίνητο και την παίρνει μαζί του. Καθώς κατηφορίζουν προς το λιμάνι, τα κομμάτια της ιστορίας ένα-ένα συμπληρώνονται…
«4 Μαρτίου»
Η Μαρία, μια κοπέλα από την Ουκρανία που προσέχει την κυρία Ουρανία σε ένα χωριό της Ελλάδας, κρύβει ένα μυστικό που μόνον ο Χρήστος ξέρει. Η 4η Μαρτίου είναι η τελευταία της ευκαιρία.
«Γεια σου Ανέστη»
Η σχέση δύο ανδρών και ενός γάιδαρου στη φύση.

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.