Ξένη σειρά
«Drop dead diva»
Mega, 01.30
Η Τζέιν κάνει μήνυση σε μια εταιρεία πετρελαιοειδών έπειτα από ένα τραγικό ατύχημα, αλλά η μήνυσή της αντιμετωπίζει δυσκολίες, αφού η εταιρεία προσλαμβάνει την Κιμ για να την εκπροσωπήσει. Στο μεταξύ ο Πάρκερ διεκδικεί την επιμέλεια του γιου του.


Ξένες ταινίες
«Ο κυνηγημένος»
(Expatriate)
Star, 22.00
Μετά τον θάνατο της πρώην γυναίκας του ο Μπεν Λόγκαν εγκαταλείπει την καριέρα του ως πράκτορα της CIA και αποφασίζει να μετακομίσει στην Ευρώπη για να ξεκινήσει μια νέα ζωή μαζί με την αποξενωμένη 15χρονη κόρη του. Οι παλιοί σύνδεσμοί του στη CIA τον βοηθούν και βρίσκει δουλειά ως υπεύθυνος ασφαλείας σε μια πολυεθνική στο Βέλγιο. Ενα πρωί όμως ο Μπεν πηγαίνει στο γραφείο του και βρίσκει την εταιρεία κλειστή, τους εργαζομένους εξαφανισμένους και τους στενούς του συνεργάτες δολοφονημένους. Ετσι ξεκινάει ένα ανελέητο κυνηγητό καθώς ένας επαγγελματίας δολοφόνος θέλει να σκοτώσει αυτόν και την κόρη του. (ΗΠΑ / Καναδάς / Βέλγιο 2012, 95′)

«Η εκδίκηση της Κάταλιν Βάργκα»
(Katalin Varga)

ΕΡΤ2, 22.15
Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Κάταλιν Βάργκα από τη μέρα που ο σύζυγός της Ζίγκμουντ ανακαλύπτει πως ο 10χρονος Ούρμπαν δεν είναι γιος του. Παρά την αμοιβαία αγάπη που τρέφει ο ένας για τον άλλον, ο Ζίγκμουντ, επηρεασμένος από τις τοπικές παραδόσεις συζυγικής τιμής, διώχνει τη γυναίκα του από το σπίτι, η οποία μαζί με τον γιο της και με τη συνοδεία ενός αλόγου ξεκινούν ένα μεγάλο ταξίδι στην παραδοσιακή αλλά γεμάτη αντιθέσεις ρουμανική επαρχία. Η ταινία αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ελληνικής καταγωγής Πίτερ Στρίκλαντ, που απέσπασε Αργυρή Αρκτο Καλλιτεχνικής Συμβολής στο 59ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου 2009 και Βραβείο Ευρωπαϊκής Ανακάλυψης της χρονιάς στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου. (Ρουμανία / Αγγλία, 2009, 82′)

HeliosPlus