μουσική
Θρησκευτική μουσική στην Πάτμο


Σήμερα, Κυριακή, στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου (27 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου), η Χορωδία AYB από την Αρμενία, με μαέστρο την Aναΐτ Παπαγιάν, θα ερμηνεύσει θρησκευτικά χορωδιακά έργα του Κόμιτας και άλλων αρμένιων συνθετών. Στον Υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου Αποκαλύψεως.
Μάλαμας στα Αισχύλεια 2016


Ο Σωκράτης Μάλαμας εμφανίζεται την Τετάρτη 24 Αυγούστου στο Παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία Ελευσίνας, στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2016. Μια διαδραστική συναυλία που απαιτεί και κερδίζει τη συμμετοχή του κοινού. Γενική είσοδος: 12 ευρώ και 5 ευρώ μειωμένο.
Στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών


Αγαπημένα ελληνικά τραγούδια διασκευασμένα στο πιάνο από τον μαέστρο Γιάννη Χατζηλοΐζου και τις φωνές των Ολγας Ξανθοπούλου (υψίφωνος) και Σταματίας Μολλούδη (μεσόφωνος), σε μια βραδιά όπου η κλασική μουσική υποδέχεται την τζαζ και το ξένο «φλερτάρει» με το ελληνικό. Την Τρίτη 23 Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2016 (Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης).
θέατρο

«Αντιγόνη» από το Εθνικό


Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ και τον ΘΟΚ παρουσιάζει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στη μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη και σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού. Σκηνικά – κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου. Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου. Μουσική: Χαράλαμπος Γωγιός. Παίζουν: Δημήτρης Λιγνάδης, Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, Μπέττυ Αρβανίτη, Κώστας Καστανάς, Νίκος Μπουσδούκος, Μαρία Σκούντζου κ.ά. Την Πέμπτη 25 Αυγούστου στο Θέατρο Αλσους «Δημήτρης Κιντής» στην Ηλιούπολη.
Η Κιτσοπούλου «Λυσιστράτη»


Με τη «Λυσιστράτη» που θα παρουσιαστεί την Τρίτη 23 Αυγούστου στο Δίον ο Μιχαήλ Μαρμαρινός σκηνοθετεί για πρώτη φορά Αριστοφάνη. Το πιο αντιπολεμικό έργο του ποιητή ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη, ενώ στον ρόλο της ηρωίδας του τίτλου βρίσκεται η Λένα Κιτσοπούλου.
Ο «Πλούτος» του Κιμούλη


Την Πέμπτη 25 Αυγούστου στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης, την Παρασκευή 26 Αυγούστου στο Κατράκειο και το Σάββατο 27 Αυγούστου στο Θέατρο Ορέστης Μακρής στη Χαλκίδα ο Γιώργος Κιμούλης παρουσιάζει την κωμωδία «Πλούτος» του Αριστοφάνη που διασκεύασε και σκηνοθέτησε. Πρωταγωνιστεί ο ίδιος δίπλα στους Γιάννη Μπέζο, Τάσο Γιαννόπουλο κ.ά.
«Επτά επί Θήβας» από το ΚΘΒΕ


Την τραγωδία του Αισχύλου «Επτά επί Θήβας» παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι το ΚΘΒΕ. Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας. Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις. Σε διπλή διανομή ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Χρήστος Στυλιανού ερμηνεύουν τον Ετεοκλή. Παίζουν: Νάντια Κοντογεώργη, Ιώβη Φραγκάτου, Γιώργος Καύκας, Αλέξανδρος Τσακίρης. Συμμετέχει 14μελής Χορός νέων ηθοποιών. Την Τετάρτη 24 Αυγούστου στο Yπαίθριο θέατρο ΕΗΜ Φρόζου στα Ιωάννινα.
εκθέσεις

Ενας κόσμος μη δικός μας


Συνεχίζεται ως τις 15 Οκτωβρίου στην γκαλερί Art Space Πυθαγορείου Σάμου η έκθεση «A World Not Ours», στην οποία συμμετέχουν οι Γιάννης Μπεχράκης, Tanja Boukal, Róza El-Hassan, Ninar Esber, Mahdi Fleifel, Μαρίνα Γιώτη, Sallie Latch κ.ά. Επιμέλεια: Κατερίνα Γρέγου.
Εικαστικός περίπατος στην Κίμωλο


Συνεχίζεται ως τις 30 Αυγούστου στο χωριό της Κιμώλου η ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης σε μη καθιερωμένους εκθεσιακούς χώρους, τίτλος της οποίας «Μια Γη, ξηρά / Terra Firma 2016». Οργανώνεται με τη μορφή «περιπάτου». Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η Ανδριανή Βεντούρη και η Μαρία Γουβέλη (με την υποστήριξη του Δήμου Κιμώλου), ενώ ανάμεσα στους εικαστικούς που συμμετέχουν είναι οι Δημήτρης Αληθεινός, Μαρία Βενιού, Ελπίδα Γαδ, Χριστιάνα Γαλανοπούλου, Φίλιππος Ζανέτης και Λία Πέτρου.
«Blue» της Λίντα ντε Πιάρ


Ως τις 31 Αυγούστου θα διαρκέσει η έκθεση φωτογραφίας της Λίντα ντε Πιάρ με τίτλο «Βlue» στο ξενοδοχείο «Grace Mykonos». Ακολουθώντας τις αρχές του μινιμαλισμού η δημιουργός απαθανατίζει με μοναδικό τρόπο την ομορφιά των Κυκλάδων.
κινηματογράφος
«Κινητό» σινεμά στην Ηλεία


Για τρίτη χρονιά εφέτος διεξάγεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους σε χωριά και παραθεριστικά κέντρα της Ηλείας με υπαίθριες προβολές 27 ταινιών μυθοπλασίας και κινουμένου σχεδίου από την Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου. Σήμερα, Κυριακή 21 Αυγούστου, στην Κρέστενα ο «Ψύλλος» του Δημήτρη Σπύρου (Ελλάδα, 1990). Είσοδος ελεύθερη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ