Καλές επιδόσεις για δύο blue chips

Θετικά είδε η αγορά τα αποτελέσματα δύο εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης (blue chips) του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Θετικά είδε η αγορά τα αποτελέσματα δύο εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης (blue chips) του Χρηματιστηρίου της Αθήνας. Ο ΟΤΕ σημείωσε κέρδη το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η ανθεκτικότητα στην ελληνική αγορά αντισταθμίζει την αδυναμία στη Ρουμανία.
Η εταιρεία, στην οποία η Deutsche Telekom (που σημείωσε πάντως πτώση κερδών 13% το δεύτερο τρίμηνο) ελέγχει το 40%, κατέγραψε καθαρά κέρδη 33,6 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, έναντι μικρών ζημιών το αντίστοιχο διάστημα του 2015, ενώ οι πωλήσεις σημείωσαν οριακή άνοδο στα 954,7 εκατ. ευρώ.
«Η συνεχιζόμενη ζήτηση για γρήγορες ευρυζωνικές συνδέσεις, οι αξιόπιστες υπηρεσίες δεδομένων κινητής και το πλούσιο τηλεοπτικό περιεχόμενο ενίσχυσαν τα έσοδά μας και την κερδοφορία μας στην Ελλάδα. Στη Ρουμανία, το έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον δυσχεραίνει την ανάκαμψη των δραστηριοτήτων μας, αλλά εκτιμούμε ότι τα μέτρα που παίρνουμε θα αποδώσουν» ανέφερε ο Μιχάλης Τσαμάζ, διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ.
H Deutsche Bank διατηρεί τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή του οργανισμού με τιμή-στόχο τα 12,5 ευρώ, ενώ από την πλευρά της η Goldman Sachs συστήνει αγορά με τιμή-στόχο τα 11,8 ευρώ, θεωρώντας πως ο ΟΤΕ θα μπορούσε να πληρώσει σχεδόν το ήμισυ της κεφαλαιοποίησής του σε μερίσματα ως το 2020.
Η Morgan Stanley συστήνει αύξηση θέσεων (overweight) με τιμή-στόχο τα 12,5 ευρώ, ενώ η Credit Suisse ουδέτερη θέση με τιμή-στόχο τα 12 ευρώ.
Παράλληλα η Coca-Cola HBC AG, εμφιαλωτής των σημάτων της Coca-Cola Company με ηγετική θέση, σημείωσε στο εξάμηνο οριακή αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 0,7%, με την πτώση κατά 2,8% στις αναπτυγμένες αγορές να αντισταθμίζεται από την αύξηση κατά 3,5% στις αναδυόμενες.
Τα συγκρίσιμα βασικά κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,416 ευρώ καταγράφοντας αύξηση 6,9%, ενώ τα βασικά κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,387 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 12,5%. «Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι και αυτό το έτος θα είναι ένα έτος αύξησης των εσόδων σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση καθώς και βελτίωσης του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους» εκτίμησε ο Δημήτρης Λόης, διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG.
Η Credit Suisse σε έκθεσή της στις 12 Αυγούστου συστήνει «ουδέτερη θέση» για τη μετοχή με τιμή-στόχο τις 16 στερλίνες, καθώς η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Λονδίνο, ενώ οι μετοχές της διακινούνται και στο ΧΑ.

Eurobank Equities
Σύσταση αγοράς για Μυτιληναίο

Σύσταση αγοράς με τιμή τα 6,4 ευρώ για τη μετοχή της Μυτιληναίος εξέδωσε η Eurobank Equities θεωρώντας ότι ο τομέας της ενέργειας έχει την ισχυρότερη επίδοση μεταξύ των δραστηριοτήτων του ομίλου. Παράλληλα συστήνει αγορά με τιμή-στόχο τα 9,7 ευρώ και για τη θυγατρική του ομίλου ΜΕΤΚΑ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.