Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016
Στίβος, ΕΡΤ1, 15.30
Ξένες ταινίες
«Λευκή καταιγίδα»
(White squall)
ΣΚΑΪ, 22,15
H αληθινή ιστορία του ιστιοφόρου Αλμπατρος σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ. Δεκατρείς νέοι εκπαιδεύονται στη θάλασσα για οκτώ μήνες. Η θάλασσα όμως είναι πάντα απρόβλεπτη. Στο ναυάγιο οι νεκροί ήταν έξι και ο καπετάνιος που θρηνεί και για τον χαμό της γυναίκας του κατηγορείται άδικα. (ΗΠΑ, 1996, 129′)
«Seven»
STAR, 01.00
Ενας έμπειρος αστυνομικός ντετέκτιβ, έξι ημέρες προτού εγκαταλείψει την ενεργό δράση, αναλαμβάνει την εκπαίδευση του νεαρού αντικαταστάτη του. Οι δυο τους συνεργάζονται για την επίλυση μιας υπόθεσης μακάβριων φόνων, που θα τους παρασύρει βαθιά στον διεστραμμένο κόσμο ενός πανούργου θρησκόληπτου εγκληματία. Ατμοσφαιρικό θρίλερ, που ανέδειξε το σκηνοθετικό ταλέντο του Ντέιβιvτ Φίvτσερ. Εξαιρετικές ερμηνείες από το πρωταγωνιστικό καστ, που απαρτίζεται από τους Μπραντ Πιτ, Μόργκαν Φρίμαν και Γκουίνεθ Πάλτροου, ενώ την παράσταση κλέβει ο Κέβιν Σπέισι στον ρόλο του κακού. (ΗΠΑ, 1995, 117′)
«Τελευταίος προορισμός»
(The city of your final destination)


Alpha, 01.45
Ο 28χρονος Ομάρ Ραζάγκι, διδακτορικός φοιτητής, κερδίζει το τιμητικό δικαίωμα να γράψει τη βιογραφία του λατινοαμερικανού συγγραφέα Τζουλς Γκαντ. Για να αντεπεξέλθει στο δύσκολο έργο του, θα πρέπει να συναντηθεί με τον αδελφό, τη χήρα του και τη νεαρή μούσα του. Ο τρόπος που θα τους προσεγγίσει είναι καθοριστικός για το αποτέλεσμα. Ποτέ όμως δεν θα μπορούσε να προβλέψει την πραγματική δυσκολία που θα προκύψει μετά τη γνωριμία του με τον καθέναν ξεχωριστά, αλλά ούτε και την κρυφή ατζέντα που υπάρχει πίσω από τη «βιτρίνα» τους. (ΗΠΑ, 2009, 109′)

HeliosPlus