Στην καρδιά της Αθήνας ανηφορίζοντας το Κολωνάκι στους πρόποδες του Λυκαβηττού, πίσω από τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, στη συμβολή των οδών Αναπήρων Πολέμου και Δεινοκράτους συναντάς ένα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής νεοκλασικό μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.

Σε αυτή την παλιά αθηναϊκή αριστοκρατική κατοικία στεγάζεται το «vέο» Ζάχαρη & Αλάτι Wine Restaurant. Περνώντας το κατώφλι του, τα αρώματα από τα γιασεμιά που στολίζουν την αυλή του, το πιάνο και η ξύλινη σκάλα που οδηγεί στο μπαρ και στο μπαλκόνι του ξυπνούν μνήμες από καλοκαίρια της παλιάς Αθήνας.
Το μενού, με δημιουργικές προτάσεις ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Αντώνης Γιαννακάρης. Οι κροκέτες αβγοτάραχου Μεσολογγίου με μους λεμονιού, το αλμυρό cheesecake με προσούτο, το ταμπουλέ με καρπάτσιο χταποδιού, το ψαρονέφρι στον ξυλόφουρνο ή το αρνί κότσι με πουρέ καρότου και δενδρολίβανο αλλά και το New York Steak ή το καρπάτσιο μόσχου ξηράς ωρίμανσης 120 ημερών είναι ξεχωριστές γευστικές απολαύσεις.
Οι πρώτες ύλες από επιλεγμένα μποστάνια της ελληνι-κής υπαίθρου, το ζυμωτό ψωμί από τον ξυλόφουρνο με προζύμι ή χαρουπάλευρο και σιτάρι Ζέας, τα παραδοσιακά γλυκά αλλά και οι vegan και stevia επιλογές σε μενού και γλυκά μαζί με τα παιδικά γεύματα προσφέρουν ένα ποιοτικό και πεντανόστιμο φαγητό.
Το μενού συμπληρώνει μια εξαιρετική λίστα κρασιών με περισσότερες από 100 ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα σε τιμές – έκπληξη που σου επιτρέπουν ένα ταξίδι γευσιγνωσίας και οινογνωσίας.
Και όλα αυτά με μουσικές επιλογές jazz, rock, oldies, με επιλεγμένα cocktails και spritzers, που επιτρέπουν τη συζήτηση και ευνοούν το φλερτ παρέχοντας υψηλής ποιότητας φιλοξενία, γεύσεις, υπηρεσίες και περιβάλλον υψηλής αισθητικής.
Αναπήρων Πολέμου 22και Δεινοκράτους, Κολωνάκι, τηλ. 210 3801 253