Διάσημοι ηθοποιοί, αγαπημένοι ήρωες των κόμικς και τραγουδίστριες που δοκιμάζονται στην υποκριτική είναι τα δυνατά χαρτιά των καναλιών που άρχισαν να διαφημίζουν εντατικά τις ακριβές παραγωγές τους για την περίοδο 2016-2017. Ιδού μερικές:
Η ποπ σταρ Ριάνα μπαίνει στην ντουζιέρα του «Ψυχώ» και δοκιμάζεται ως ηθοποιός ακολουθώντας τον δρόμο που άνοιξε η Lady Gaga, όταν πέρυσι ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο σε σίριαλ. Αλλά και η Gaga συνεχίζει για δεύτερη χρονιά. Με θρίλερ τοποθετημένο στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης επιστρέφει στη μικρή οθόνη ο Αντονι Χόπκινς, ενώ η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ επιλέγει για τη δική της επιστροφή κάτι πιο «μελαγχολικό» από το γεμάτο φως «Sex and the city» που την έκανε διάσημη, την ιστορία ενός χωρισμού.
Εμείς ξεχωρίζουμε μερικές από τις πρεμιέρες ή και τις επιστροφές που αναμένονται με ενδιαφέρον, κυρίως λόγω των σημαντικών ονομάτων που συμμετέχουν σε αυτές ή λόγω της μεγάλης επιτυχίας που είχαν οι προηγούμενοι κύκλοι τους.
Η «σκοτεινή οδύσσεια» του Αντονι Χόπκινς


«Εγινα ηθοποιός κατά λάθος» είχε δηλώσει ο ίδιος. Επρόκειτο για ένα λάθος που άλλαξε τη ζωή του και που τον ανέδειξε έναν από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς των ημερών μας. Σήμερα, παρότι διανύει το 78ο έτος της ζωής του, εξακολουθεί να διαπράττει το ίδιο λάθος με μεγάλη επιτυχία. Ο σερ Αντονι Χόπκινς τη δουλειά ούτε την έχει βαρεθεί ούτε τη φοβάται. Εχουμε και λέμε λοιπόν: σύντομα θα προβληθεί στους κινηματογράφους το «Collide», όπου ερμηνεύει έναν ρόλο αλλά είναι και συμπαραγωγός, οι δύο νέες ταινίες του «Transformers: The last knight» και «Thor: Rangarok» βρίσκονται στο στάδιο των γυρισμάτων, ενώ το σίριαλ «Westword» όπου πρωταγωνιστεί θα βγει στον αέρα, όπως ανακοίνωσε το HBO, στις 2 Οκτωβρίου. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μάικλ Κράιτον, η εν λόγω σειρά περιγράφεται από τους δημιουργούς της ως «μια σκοτεινή οδύσσεια» στην εποχή της τεχνολογίας, σε έναν κόσμο όπου η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται προς όφελος των ανθρώπων ως τη στιγμή που χάνεται ο έλεγχος με συνέπειες τραγικές. Στο πλευρό του Χόπκινς, ο Εντ Χάρις, η Εβαν Ρέιτσελ Γουντ, ο Τζέιμς Μάρσντεν και πολλοί άλλοι.
Μια πολυαναμενόμενη δολοφονία


Το φινάλε του έκτου κύκλου της σειράς θρίλερ «The walking dead» ήταν ένα από τα πιο αγωνιώδη φινάλε που έχουμε δει στην τηλεόραση: όλοι οι πρωταγωνιστές πεσμένοι στο χώμα, για πρώτη φορά τόσο αδύναμοι και τρομοκρατημένοι, και ένας νέος κακός (από εκείνους που εμφανίζονται ενίοτε στη σειρά για να πυροδοτήσουν τη δράση), «ο πιο κακός από όσους έχουμε δει ως σήμερα», όπως τον διαφήμισε η παραγωγή, να σκοτώνει με φρικτό τρόπο κάποιον. Η οθόνη μαυρίζει και εμείς ακούμε τα χτυπήματα που δέχεται το δύστυχο θύμα. Τίτλοι τέλους. Ποιον θα αποχαιρετήσουμε για πάντα; Θα το μάθουμε στις 23 Σεπτεμβρίου, οπότε θα κάνει πρεμιέρα ο έβδομος κύκλος.
Στο μεταξύ το όνομά του κρατιέται επτασφράγιστο μυστικό –η σκηνή υπάρχει βέβαια στη σειρά κόμικς όπου βασίζεται η παραγωγή, μάλλον όμως για την τηλεόραση θα επιλεγεί κάποιος άλλος χαρακτήρας ώστε να υπάρχει έκπληξη. Τα προγνωστικά λένε πως με την επικείμενη αποκάλυψη του πρωταγωνιστή που θα δολοφονηθεί –«θα έρθουν τα πάνω κάτω» υπόσχεται ο Νόρμαν Ρίντους που ερμηνεύει τον Ντάριλ –η πρεμιέρα του 7ου κύκλου θα σπάσει κάθε ρεκόρ. Και, ναι, μπορεί να είναι και ο Ντάριλ εκείνος που θα πεθάνει.
Τρεις «άγγελοι» για τον Ματ Λε Μπλανκ


Ο αφελής Τζόε Τριμπιάνι από τα «Φιλαράκια», κατά κόσμον Ματ ΛεΜπλανκ, μεγάλωσε, ωρίμασε, σοβάρεψε. Επίσης παντρεύτηκε και απέκτησε τρία τρισχαριτωμένα παιδιά. Αν και το πόσο τρισχαριτωμένα είναι θα φανεί στην εξέλιξη της νέας κωμικής σειράς του CBS με τίτλο «Man with a plan». Για τις ανάγκες της οποίας ο 49χρονος Λε Μπλανκ μεταμορφώνεται σε Ανταμ Μπερνς, στον εργολάβο που όταν η σύζυγός του επιστρέφει στη δουλειά της αρχίζει να περνάει περισσότερο χρόνο με τις δύο κόρες και τον γιο του για να διαπιστώσει ότι απέχουν πολύ από το να είναι οι άγγελοι που νόμιζε πως είχε αναθρέψει. Πρεμιέρα στις 24 Οκτωβρίου.
H Lady Gaga μάς τρομάζει ξανά


Ενα χωράφι με κατακίτρινα σπαρτά και στη μέση του ένα σπίτι. Από την καμινάδα βγαίνει πυκνός καπνός ο οποίος στον ουρανό σχηματίζει ένα τεράστιο ερωτηματικό. Ξαφνικά ακούγεται ένα ουρλιαχτό. Αυτό είναι ένα από τα έξι, λίγων δευτερολέπτων το καθένα από αυτά, διαφημιστικά βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το FX για να διαφημίσει την επικείμενη πρεμιέρα, στις 14 Σεπτεμβρίου, του έκτου κύκλου του «American Horror Story». Τίποτε δεν αποκαλύπτεται. Κανένα στοιχείο για την εξέλιξη δεν δίνεται. Το μόνο που δηλώνεται ευθαρσώς είναι πως σκοπός των παραγωγών είναι (για άλλη μία φορά) να κόψουν το αίμα των τηλεθεατών. Η τιμημένη με Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στον 5ο κύκλο της σειράς Lady Gaga επιστρέφει με πρωταγωνιστικό ρόλο. Μαζί της και άλλοι παλιοί γνωστοί.
Τεμαχίζοντας τη Ριάνα


Αν στην περίφημη δολοφονία στο ντους στο «Ψυχώ» του Αλφρεντ Χίτσκοκ το σώμα της Μάριον Κρέιν, της γυναίκας που βλέπουμε να κατακρεουργεί με το μαχαίρι του ο ψυχασθενής Νόρμαν Μπέιτς, δεν ανήκει στην Τζάνετ Λι που ερμήνευε τον ρόλο, στο τηλεοπτικό ριμέικ της σκηνής σίγουρα δεν θα χρησιμοποιηθεί ντουμπλίρ. Η Ριάνα που θα ερμηνεύσει τον ρόλο δεν έχει δυσκολία να παίξει γυμνή, όπως έχει αποδείξει με διάφορες εμφανίσεις – φωτογραφίες της. Η διάσημη ποπ σταρ θα ερμηνεύσει τη Μάριον Κρέιν στον 5ο και τελευταίο κύκλο της σειράς του A&E «Bates Motel», ο οποίος ασχολείται με τα εφηβικά – νεανικά χρόνια του Νόρμαν Μπέιτς. Πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2017.
Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ παίρνει «Διαζύγιο»


Η ζωή της κύκλους κάνει. Αν στο «Sex and the city» είχε λυσσάξει να παντρευτεί, στο «Divorce», όπως το λέει και ο τίτλος της σειράς, χωρίζει. Ο λόγος για τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ που επιστρέφει στη μικρή οθόνη έπειτα από τρία χρόνια απουσίας –ήταν την περίοδο 2012-2013 που είχε εμφανιστεί σε έναν μικρό ρόλο σε τρία επεισόδια του «Glee». Το «Divorce», το νέο σίριαλ του HBO που θα κάνει πρεμιέρα στις 9 Οκτωβρίου, αφορά το τέλος ενός γάμου ή μάλλον την ιστορία μιας γυναίκας που κάποια στιγμή αισθάνεται την ανάγκη να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό της και να ζήσει τη ζωή της με τους δικούς της όρους.
Τζούλι Αντριους: Η επιστροφή


«Julie’s Greenroom» είναι ο τίτλος της ψυχαγωγικής σειράς για παιδιά με παρουσιάστρια την αειθαλή Τζούλι Αντριους που θα αρχίσει να προβάλλεται μέσα στο 2017 από την ψηφιακή πλατφόρμα Netflix. Η διάσημη ηθοποιός επιστρέφει στον κόσμο του θεάματος στα 81 της χρόνια για να υποδυθεί μια σύγχρονη «Μαίρη Πόπινς» (πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της), μια «γκουβερνάντα» που μαζί με τους συνεργάτες της (ταχυδακτυλουργούς, κλόουν, ζογκλέρ κ.ά.) θα ψυχαγωγούν τα παιδιά αλλά και θα τους γνωρίζουν διάφορες τέχνες.
Ο «Ιεροκήρυκας» δεν είχε τον Θεό του


Μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της περασμένης περιόδου ανανεώθηκε, όπως ανακοινώθηκε πριν από μερικές ημέρες, για έναν νέο κύκλο 13 επεισοδίων που θα ξεκινήσει να προβάλλεται μέσα στο 2017. Ο «Preacher» του AMC, τρομακτικός και συγκινητικός, σουρεαλιστικός αλλά και γεμάτος μηνύματα – «οδηγίες χρήσης» για μια ζωή που δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολη, βλάσφημος αλλά ανθρώπινος – τρυφερός με εκείνους που υποφέρουν, κέρδισε τις εντυπώσεις.
Παρά την ασάφεια που διέπει ενίοτε το σενάριο προκαλώντας σύγχυση στον τηλεθεατή, το αριστοτεχνικό γύρισμα (κάθε σκηνή μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής) και οι θαυμάσιες ερμηνείες είναι κυρίως τα στοιχεία χάρη στα οποία η σειρά πήρε πολύ θετικές κριτικές.
Ο Ντομινίκ Κούπερ είναι ο ιερέας με τις υπερφυσικές δυνάμεις που καλείται να πολεμήσει το Κακό γύρω του και μέσα του, ο Τζόζεφ Γκίλγκαν ένα χαριτωμένο (όταν δεν θυμώνει) βαμπίρ ιρλανδικής καταγωγής που τον συντροφεύει και η (καταπληκτική) Ρουθ Νέγκα η πρώην ερωμένη του ιερέα που τον παρασύρει σε ένα παιχνίδι εκδίκησης και δικαιοσύνης.

Το τέλος του παιχνιδιού

Η είδηση δεν άρεσε καθόλου στους εκατομμύρια φίλους της σειράς, όμως ο παραγωγοί του «Game of Thrones» το αποφάσισαν: το 2017 και το 2018 θα παιχτούν οι δύο τελευταίες σεζόν της μεγάλης επιτυχίας. Οι οποίες θα είναι «σύντομες», θα αποτελούνται δηλαδή από 13 συνολικά επεισόδια, επτά για τον έβδομο και έξι για τον όγδοο κύκλο. Πάντως, το ενδεχόμενο για τη δημιουργία κάποιων spin-off παραμένει ανοιχτό. Είναι αυτό μια παρηγοριά για τους εθισμένους, που παρακαλούν να αργήσει πολύ το 2018 για να μη χάσουν την απόλυτη τηλεοπτική απόλαυση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ