Την Παρασκευή 05 Αυγούστου, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, μιλά στους Νότη Παπαδόπουλο και Μάκη Προβατά, για την συνεργασία της Κεντροαριστεράς. {{{ audio1 }}}

Για την συνεργασία της Κεντροαριστεράς

«Αυτό που απαιτείται να γίνει, εδώ και τώρα, άμεσα, πριν τελειώσει ο Αύγουστος, είναι να περάσουμε σε δύο πράγματα: Πρώτον, άμεση και στενή συνεργασία, των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων στο Εθνικό κοινοβούλιο, δηλαδή, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, και το δεύτερον, θεωρώ ότι πρέπει από τώρα να δηλώσουμε ότι σε περίπτωση που θα υπάρξουν έκτακτες εξελίξεις, δηλαδή πιθανή προκήρυξη εκλογών μέσα στο Φθινόπωρο, ότι θα κατέβουμε υπό κοινό ψηφοδέλτιο. Όμως η πολιτική επιλογή μας, να είναι απόλυτα σαφής: από τώρα συνεργαζόμαστε και από τώρα προαποφασίζουμε ότι θα κατέβουμε με ενιαίο ψηφοδέλτιο, στις επόμενες εκλογές. Εμείς πρέπει να λειτουργήσουμε απολύτως πολιτικά, και ανταποκρινόμενοι σε αυτό που θέλει η κοινωνία. Τι θέλει η κοινωνία; Να τα βρούμε εδώ και τώρα».

Ερωτ. Δημ.: «Οι πληροφορίες που λένε ότι θα είστε και εσείς υποψήφιος;»

«Θεωρώ εξαιρετικά πρόωρο να μιλήσουμε για υποψηφιότητες. Το μείζον είναι αυτή τη στιγμή να ενωθεί ο χώρος και κυρίως να στείλουμε στην κοινωνία το μήνυμα ότι εμείς μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο και μία Ελλάδα που μπορεί να ελπίζει».