Τι συνέβη με τοn Ακη Τσοχατζόπουλο στον Κορυδαλλό

«Το συμβάν με τον Άκη Τσοχατζόπουλο στις φυλακές Κορυδαλλού σημειώθηκε σε μια κοινή αίθουσα της ΣΤ

«Το συμβάν με τον Άκη Τσοχατζόπουλο στις φυλακές Κορυδαλλού σημειώθηκε σε μια κοινή αίθουσα της ΣΤ Πτέρυγας.. Εκείνη την ώρα στον χώρο αυτό βρισκόταν ο πρώην υπουργός που διάβαζε έγγραφα από φακέλους υποθέσεων στις οποίες είναι κατηγορούμενος. Επίσης βρίσκονταν κιένας – δύο άλλοι κρατούμενοι, καθώς και δικηγόροι που παρακολουθούσαν κρίσιμη συζήτηση για τα νέα νομοσχέδια για ευνοϊκές ρυθμίσεις για κρατουμένους και την αποσυμφόρηση των φυλακών. Κάποια στιγμή υπήρχε πτώση της τάσης του ρεύματος και σχεδόν σβήσιμο των φώτων κι ο πρώην υπουργός άρχισε να διαμαρτύρεται. Φώναζε για το«κράτος που έχει διαλύσει τα πάντα», ότι «αν ήταν αυτός στην θέση των υπευθύνων θα τους είχε απολύσει όλους» και γενικότερα στρέφονταν κατά πάντων. Μιλώντας με απαξιωτικό τρόπο κι αφοριστικό λόγο. Εκείνη την ώρα ένας Αλβανός κρατούμενος που βρισκόταν σε διπλανό χώρο επιχείρησε να διορθώσει την βλάβη. Ένας έλληνας ποινικός που ήταν παρών κι είχε εστιάσει το ενδιαφέρον του στην συζήτηση για τα νέα νομοσχέδια του Υπουργείου Δικαιοσύνης διαμαρτυρήθηκε έντονα κι έσπρωξε τον Άκη Τσοχατζόπουλο για τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες του και τις φωνές του. Χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να τον κτυπήσει. Ο πρώην υπουργός έφυγε με κατεύθυνση το κελί του και δεν δόθηκε καμία συνέχεια…»


Έτσι περιγράφει, μιλώντας προς «Το Βήμα», ένας από τους παρόντες στο αναφερόμενο «επεισόδιο» σε βάρος του πρώην υπουργού που έχει καταδικασθεί σε πολυετή κάθειρξη για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα.
Σύμφωνα με δημοσιευθείσες καταγγελίες ο πρώην υπουργός «είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από γνωστό μεγαλοποινικό». Ομως νομικοί εκπρόσωποι του κ Τσοχατζόπουλου διέψευσαν τις σχετικές καταγγελίες ενώ ο συγκεκριμένος κρατούμενος – μέσω του δικηγόρου του κ Βασίλη Καπερνάρου – αρνήθηκε ότι κτύπησε τον πρώην υπουργό κι απείλησε με μηνύσεις.
Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή σε έντονο διαπληκτισμό με τον κ Τσοχατζόπουλο προχώρησε ο Αλβανός κρατούμενος (σσ είχε κατηγορηθεί για τη υπόθεση «Γοργοπόταμος» απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού) που είχε επιχειρήσει να διορθώσει την βλάβη με τον φωτισμό. Χωρίς όμως και γι αυτό να υπάρχει πλήρης επιβεβαίωση.
Πάντως όλες τις πτυχές της υπόθεσης με το συγκεκριμένο περιστατικό εξετάζονται σε διπλή έρευνα των δικαστικών αρχών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.