Ολυµπιακοί Αγώνες Ρίο 2016
Τελετή έναρξης
ΕΡΤ1 & ΟΤΕsport1 HD, 01.55
Η τελετή έναρξης του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη σε απευθείας μετάδοση από το θρυλικό Μαρακανά, από τους διεθνούς φήμης βραζιλιάνους σκηνοθέτες Φερνάντο Μεϊρέρες και Αντρούτσα Γουάντινγκτον. Η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου θα είναι η πρώτη αθλήτρια που θα μπει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο.


Ντοκιµαντέρ
Η ιστορία του Ρίο ντε Τζανέιρο
ΕΡΤ1, 22.00
Στην 450ή επέτειο από την ίδρυσή της η πόλη ζει στους ρυθμούς των Ολυμπιακών Αγώνων. Ταξιδεύοντας πίσω στον χρόνο, επανεξετάζουμε την πλούσια και γεμάτη αντιθέσεις ιστορία του πολιτισμικού κόμβου της Βραζιλίας. Η αποικιακή ιστορία διασταυρώνεται με τις προκλήσεις της μηχανικής και τις πολιτικές και καλλιτεχνικές επαναστάσεις.


Ελληνική ταινία
«Οι κληρονόµοι»
Alpha, 21.00
Ενας κουρέας, ένας άνεργος και μια χορεύτρια κληρονομούν από τον θείο τους έναν εξαιρετικά κερδοφόρο οίκο μόδας. Τέταρτος κληρονόμος ο διευθυντής της επιχείρησης. Και εδώ ξεκινούν όλες οι παρεξηγήσεις και τα κωμικά απρόοπτα. Με τους Κώστα Χατζηχρήστο, Ντίνο Ηλιόπουλο, Κώστα Βουτσά, Μάρθα Καραγιάννη. (1964, 21.00)
Ξένη ταινία
«Κωδικός: Μέρκιουρι»
(Mercury Rising)
STAR, 23.00
Ο 9χρονος αυτιστικός Σάιμον κατορθώνει να «σπάσει» έναν απόρρητο κυβερνητικό κώδικα που ήταν κρυμμένος σε ένα περιοδικό με σπαζοκεφαλιές. Οταν τηλεφωνεί για να παραλάβει το βραβείο του, η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας αναλαμβάνει δράση. Ο διοικητής Νίκολας Κούντροου (Αλεκ Μπάλντγουιν), ο οποίος ισχυρίζεται ότι αυτός ο κώδικας προστάτευε την ταυτότητα ενός μεγάλου αριθμού πρακτόρων, στέλνει έναν επαγγελματία δολοφόνο να βρει τον μικρό και να τον δολοφονήσει. Ωστόσο τον εντοπίζει ο πράκτορας Αρτ Τζέφρις (Μπρους Γουίλις), που προσπαθεί να τον σώσει από τον αδίστακτο δολοφόνο, ερευνώντας παράλληλα την αλήθεια. (ΗΠΑ, 1998, 102′)

HeliosPlus