Στον φάκελο για την επίθεση στην Τουρκική πρεσβεία ήταν το απόρρητο έγγραφο του ΥΠΕΞ

«Στην δικογραφία της σύλληψης αντιεξουσιαστή για την επίθεση στην τουρκική Πρεσβεία, την 26η Ιουλίου 2016

«Στην δικογραφία της σύλληψης αντιεξουσιαστή για την επίθεση στην τουρκική Πρεσβεία, την 26η Ιουλίου 2016, βρισκόταν το αναφερόμενο απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών προς την ΕΛΑΣ που δημοσιοποίησε η αντεξουσιαστική ομάδα «Ρουβίκωνας». Το εντάξαμε στον δικαστικό φάκελο γιατί δεν μπορούσε να στηριχθεί νομικά η επίθεση κατά της τουρκικής πρεσβείας αφού είχαν κληθεί Τούρκοι διπλωμάτες να καταθέσουν για τις ζημιές που είχαν προκληθεί κι είχαν αρνηθεί. Η δικογραφία αυτή παραδόθηκε, όπως συμβαίνει σε όλες τις ποινικές υποθέσεις στην πλευρά του κατηγορουμένου κι ο οποίος με άλλους αναρχικούς προφανώς το ανάρτησαν σε αντιεξουσιαστικό χώρο».


Αυτό επεσήμαναν προς «Το Βήμα» στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη σχετικά με το «μυστήριο» της κατοχής από την «συλλογικότητα Ρουβίκωνας» απορρήτου έγγραφου του ΥΠΕΞ που αφορά διαμαρτυρία για την επίθεση των αντιεξουσιαστών.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές «η ΕΛΑΣ δεν έδωσε στην δημοσιότητα το έγγραφο. Το ενέταξε στον δικαστικό φάκελο κάι το οποίο παρέδωσε στον αρμόδιο εισαγγελέα για να στηριχθεί το κατηγορητήριο εναντίον του συλληφθέντα αντιεξουσιαστή. Κι ο δικαστικός λειτουργός δεν έφερε αντίρρηση. Δεν το αφαίρεσε από τον φάκελο και το παρέδωσε στους νομικούς εκπροσώπους του κατηγορουμένου».

Πάντως συνεχίζεται η εσωτερική έρευνα της ΕΛΑΣ για να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης και να αναλυθεί περαιτέρω η σκοπιμότητα της εν λόγω ενέργειας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.