Την πώληση περιουσιακών στοιχείων αξίας 6 δις. δολαρίων ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής Fosun κ. Λιαν Σιν Τζουν σε συνέντευξή του στο Bloomperg.

Η όμιλος έχει ξοδέψει από το 2010 και ύστερα 15 δις. δολ για εξαγορές και συγχωνεύσεις και πλέον ήρθε η ώρα να πωλήσει κάποια assets για να μειώσει τον δανεισμό. «we wiil sell assets to repay debts» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άντρας της Fosun, o οποίος δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα ποια περιουσιακά στοιχεία (ιδιοκτησίες, ομόλογα, μετοχές) θα πωληθούν.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι ο όμιλος επικεντρώνεται πλέον τους κλάδους της υγείας, των χρηματοοικονομικών και της αναψυχής, και οι δραστηριότητες της χαλυβουργίας που αποτελούσαν το 73% των κερδών το 2007 είναι «ώριμες» προς πώληση.
Επίσης, προωθείται η εισαγωγή στο χρηματιστήριο γνωστών εταιρειών που ελέγχει ο όμιλος όπως το Club Med, το Cirque du Soleil και ο βρετανικός tour operator Thomas Cook.
Σημειώνεται πως ο όμιλος Fosun ελέγχει περίπου το 14% του ελληνικού ομίλου Folli –Follie. και είναι από τους βασικούς χρηματοδότες τουprojectτου Ελληνικού.