Ξένες ταινίες
«Ο Μεξικανός»
(The Mexican)


ANT1, 20.00
Ο Τζέρι Γουέλμπαχ είναι ένας εκτελεστής της Μαφίας, τελείως ανίκανος όμως σε αυτή τη δουλειά και επιπλέον αντιμετωπίζει συνεχώς διάφορες ατυχίες. Η φιλενάδα του, Σαμάνθα, προσπαθεί να τον πείσει να τα παρατήσει, καθώς η τελευταία αποστολή του είχε αποτέλεσμα τη σύλληψη των αφεντικών του Αρνολντ Μαγκολέζε και Μπέρνι Νάιμαν. Παρ’ όλα αυτά, ο Μπέρνι επιμένει πως ο Τζέρι πρέπει να αναλάβει μία ακόμη αποστολή: θα ταξιδέψει στο Μεξικό για να βρει ένα πολύτιμο πιστόλι που φημολογείται πως είναι φορέας πανάρχαιας κατάρας. (ΗΠΑ, 2001, 123′)

«Χωρίς διέξοδο»
(Nowhere to run)
Mega, 23.50
Ενας αθώος που έχει καταδικαστεί αδίκως σε φυλάκιση δραπετεύει από τη φυλακή, καταφεύγει στη φάρμα μιας χήρας που ζει με τα δύο μικρά παιδιά της και την προστατεύει από τους μπράβους ενός αδίστακτου κτηματομεσίτη που θέλει να της πάρει το κτήμα. Ταινία-όχημα του Ζαν-Κλοντ βαν Νταμ, που θέλει να περάσει σε πιο μεστούς δραματουργικά ρόλους. Ετσι τα κλισέ των ταινιών δράσης και πολεμικών τεχνών συνδυάζονται με τα αντίστοιχά τους του ψυχολογικού φιλμ. (ΗΠΑ, 1993, 94′)
«Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ»
(The talented Mr. Ripley)

Σκάι, 24.00
Στα τέλη της δεκαετίας του 1950 στη Νέα Υόρκη ένας εκατομμυριούχος εφοπλιστής ζητεί από τον νεαρό Τομ Ρίπλεϊ (Ματ Ντέιμον) να ταξιδέψει ως την Ιταλία για να πείσει τον γιο του Ντίκι (Τζουντ Λο) να επιστρέψει στην Αμερική. Εκεί γοητεύεται από τον πλούσιο και ανέμελο τρόπο ζωής του και γίνεται το τέλειο πρότυπο. Ο αρχικά φιλικός Ρίπλεϊ θα αποδειχθεί απρόβλεπτος και σατανικός και θα προσπαθήσει να κλέψει τη ζωή του Ντίκι. (ΗΠΑ, 1998, 136′)

HeliosPlus