Ελληνική ταινία
«Οι γαµπροί της Ευτυχίας»
Σκάι, 22.15
Ενας μεσόκοπος μικροαστός προσπαθεί να παντρέψει την άσχημη αδελφή του με κάποιον υπάλληλό του. Από τις καλές ηθογραφίες μας, με τη Γεωργία Βασιλειάδου στον ρόλο της μέλλουσας νύφης και τους Βασίλη Αυλωνίτη και Νίκο Ρίζο. (1962, 73′)

Ξένες ταινίες
«Μη σπρώχνεις, έρχομαι»
(Due date)


Star, 22.00
Για να προλάβει τη γέννηση του παιδιού του ένας καλοβαλμένος αρχιτέκτονας (Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ) αναγκάζεται να διασχίσει την Αμερική παρέα με έναν ηθοποιό τον οποίο δεν αντέχει καθόλου (Zακ Γαλιφιανάκης). Η μία αναποδιά ακολουθεί την άλλη: από την επίθεση που δέχονται από παράλυτο βετεράνο του πολέμου του Ιράκ ως το ντεραπάρισμα του αυτοκινήτου όταν ο ηθοποιός κοιμάται στο τιμόνι ή τη σύλληψή τους στα σύνορα του Μεξικού. Ισως το «Μη σπρώχνεις, έρχομαι» να μην έχει τη φρεσκάδα του «Ηangover» του ίδιου σκηνοθέτη, του Τοντ Φίλιπς, συχνά όμως θυμίζει μια καλή ανανέωση των buddy movies δρόμου της δεκαετίας του 1980. (ΗΠΑ, 2010, 90′)
«Το παιδί με το ποδήλατο»
(Le gamin au velo)
ΕΡΤ2, 22.00
Μία από τις ωραιότερες ταινίες των βέλγων αδελφών Νταρντέν που παρακολουθεί την προσπάθεια ενός ατίθασου αγοριού (Τομά Νταριέ) να βρει τον πατέρα που το παράτησε. (Βέλγιο / Γαλλία, 2011, 87′)
Ντοκιμαντέρ



Doc after: «Επικίνδυνες πόλεις»
ΕΡΤ1, 00.30
Μια συναρπαστική και συνάμα τρομακτική ματιά στα πιο επικίνδυνα μέρη για να ζεις. Το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει στις διασημότερες πόλεις στον πλανήτη και συναντά κοινούς ανθρώπους που δίνουν καθημερινά αγώνες. Μέσα σε όλο αυτό το χάος όμως υπάρχει συχνά μια αχτίδα ελπίδας για εκείνους τους λίγους που συνεχίζουν να αγαπούν τις πόλεις τους και με γενναιότητα προσπαθούν να τις σώσουν. Στο σημερινό επεισόδιο ταξιδεύουμε στη Βαγδάτη.

HeliosPlus