Η Θέκλα προσπαθούσε μάταια να χτενίσει τα πυρόξανθα μαλλιά της σε στυλ Ινγκριντ Μπέργκμαν. Ενιωθα σίγουρη ότι η παιδική μου φίλη είχε επηρεαστεί έντονα από το σκηνικό άγριας ομορφιάς που αντίκρισε στη μεγάλη της βόλτα σε τοποθεσίες του Στρόμπολι. Εκεί όπου γυρίστηκαν σκηνές από το αριστούργημα του Ρομπέρτο Ροσελίνι «Στρόμπολι – γη του Θεού». Η ψυχρή αριστοκρατική εμφάνιση της θρυλικής σουηδέζας ηθοποιού συγκινούσε πάντα τη Θέκλα.
Οι μπούκλες όμως παρά τις προσπάθειες στάθηκε αδύνατο να «κοιτάξουν» προς την πλευρά του ενεργού ηφαιστείου. Το ίδιο βράδυ μεταμορφώθηκε σε εκρηκτικό party girl το οποίο χόρευε στους ρυθμούς του dj Στιβ Αόκι. Το στενό φόρεμα Versace γεμάτο ψυχεδελικά σχέδια έμοιαζε με εκείνο που είχε επιλέξει λίγες βραδιές πριν στο big party του Ντέιβιντ Γκέτα. Με φόντο το Mykonian «Cavo Paradiso». Δοκίμασα χυμό καρπούζι. Το ποτήρι θύμιζε μικρό γλυπτό. Τα πάντα άλλωστε στο νησί του Τυρρηνικού Πελάγους είχαν να κάνουν με την τέχνη, τις τελευταίες μέρες. Το Volcano Extravaganza δημιουργούσε φαντασμαγορικό σκηνικό. Πανίσχυρος έλληνας βιομήχανος μου εκμυστηρεύθηκε στη σκιά του ηφαιστείου ότι ταξίδεψε από τη Νάπολι ως το Αιόλιο νησί με το Flying του… λαουτζίκου! «Ξέρεις, το ελικόπτερο στοιχίζει για τη συγκεκριμένη διαδρομή 6.000 ευρώ!» φώναξε εκνευρισμένος. Ο μεγαλοβιομήχανος προτίμησε να ταλαιπωρηθεί για πέντε ολόκληρες ώρες στη θάλασσα. Φρόντισε μάλιστα να μου υπενθυμίσει το «ατυχές περιστατικό» πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος. Το ελικόπτερο βρισκόταν λίγο πιο μακριά από τη Μύκονο όταν «άνοιξε» το κάτω μέρος του. Η βαλίτσα με τα πανάκριβα μπιζού νεαρής sexy συζύγου tycoon χάθηκε στον βυθό της θάλασσας.
Οι Dolce & Gabbana, η Λουτσία, οι κλοπές και ο Ρόνι
Τα τακούνια από τα κατακόκκινα πέδιλα των Dolce & Gabbana «σφήνωσαν» στα σκαλοπάτια της έπαυλής τους στο Στρόμπολι. Οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας έχουν βάλει πωλητήριο στο συγκεκριμένο υπερπολυτελές mansion. Η ελληνολάτρις καλλιτέχνις Μαρίνα Αμπράμοβιτς και η Αντζέλικα Τάσεν απολαμβάνουν πάντα τα καλοκαίρια στα σπίτια τους στο πανέμορφο Αιόλιο νησί της Ιταλίας. Η Λουτσία Χενεσί της διεθνούς φήμης οικογένειας βιομηχάνων ποτών «πέταξε» στη Μύκονο. Τη Λουτσία την είχα γνωρίσει στη Φλωρεντία με αφορμή το πάρτι του φωτογράφου Μάσιμο Λίστρι στο ιδιωτικό του palazzo. Η Λουτσία έκανε ένα σύντομο πέρασμα από την Αντίπαρο για το private dinner στο σπίτι της φίλης της Ντενίζ Βιλνγκρέν. Αμέσως μετά έφθασε στην Αθήνα για να απολαύσει ελληνική κουζίνα στην περιοχή της Ακρόπολης συντροφιά με στενούς φίλους.
Η νεαρή Νουρ Φαρς, κόρη του λιβανέζου μεγιστάνα, επισκεπτόταν με το yacht τις γραφικές λιγότερο κοσμικές παραλίες του Νησιού των Ανέμων, όπως το Αγράρι, η Κάππαρη και αυτές της Δήλου με τα γαλαζοπράσινα νερά που λάτρεψε η Μόνικα Μπελούτσι. Η Νουρ, όπως και άλλοι πάμπλουτοι λιβανέζοι, άραβες, ρώσοι και τούρκοι μεγιστάνες πληροφορήθηκαν για τις κινηματογραφικού τύπου κλοπές οι οποίες έγιναν σε βίλες αλλά και στο κέντρο του νησιού. Οταν υπάρχουν 18 αστυνομικοί για χιλιάδες τουρίστες –ανάμεσά τους πάρα πολλοί VIPs -, πώς είναι δυνατόν να τους προστατεύσουν από τους καλά οργανωμένους διαρρήκτες; Μετρητά, συλλεκτικά ρολόγια, κοσμήματα αμύθητης αξίας έκαναν φτερά από τις ενοικιαζόμενες… υπέρλαμπρες βίλες σαουδαράβων πριγκίπων, λιβανέζων tycoons και κορυφαίων αθλητών όπως ο πρώην άσος του NBA Ρόνι Σεϊκέλι.
Θυμάμαι τον Ρόνι την εποχή που έπαιζε σε ελληνική ομάδα. Ο γιγαντόσωμος σταρ του μπάσκετ είχε δημιουργήσει love story με πλατινομαλλούσα νεαρή μικροκαμωμένη κοπέλα γνωστή στους κύκλους της καλής αθηναϊκής κοινωνίας.
Το «Paris», το πάρτι και ο Λεονάρντο

Επιστρέφω και πάλι στη Mykonos και στους μεγιστάνες. Παρά τα προβλήματα, επιμένουν να μην εγκαταλείπουν το νησί. Είναι αυτοί άλλωστε που κάθισαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης πρώτο τραπέζι πίστα για να απολαύσουν Αντώνη Ρέμο μαζί με Gipsy Kings στο «Nammos». Οι ξένοι billionaires «έσκαζαν» στην παραλία της Ψαρρούς με χειροποίητα Riva. Οι τιμές ξεκινούσαν από 1.000 ευρώ το «κεφάλι», οι ξένοι όμως ισχυροί του χρήματος ξόδεψαν μεγάλα ποσά για συλλεκτικές σαμπάνιες. Οι έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες αυτή τη φορά ήταν εξαφανισμένοι. Σκέφτομαι ότι κάποτε σε ένα από τα πρώτα τραπέζια διασκέδαζε ο Μπιλάλ, γιος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αρκετά προτού «μπλέξει» στα πολιτικοοικονομικά παιχνίδια του μπαμπά-πάνσκληρου Σουλτάνου.
Ρυθμικά πάνω στα γαλαζοπράσινα νερά κινείται το yacht «Paris» της Μαριάννας Λάτση. Η Λάουρα Μακροπούλου-Δράγνη ετοιμάζει μεγάλο πάρτι στο νησί του Αιγαίου. Οι αχτίδες του ηλίου «χτυπούν» νωρίς το πρωί το κτίριο του «Lalaounis» στο κέντρο της Μυκόνου. Στην παραλία της Ψαρούς το προσωπικό τακτοποιεί τις μαξιλάρες. Τραβάω συνέχεια φωτογραφίες με τους θαμώνες να χορεύουν ως τη δύση του ηλίου. Οι κάμερες του Mykonos Live TV… αιφνιδιάζουν τον –χωρίς καθόλου κοιλιακούς –Λεονάρντο Ντι Κάπριο on the beach…
Από το Σεν Τροπέ στην Ιμπιζα και στις Σπέτσες

Αρκετά από τα yachts που φθάνουν στη Μύκονο έχουν ξεκινήσει από το Σεν Τροπέ. Ο Giorgio Armani γιόρτασε στη Γαλλική Ριβιέρα τα γενέθλιά του συντροφιά με αγαπημένα πρόσωπα και βέβαια την καλή του φίλη και συνεργάτιδα Μίκη Μπρούνη. Δεν γνωρίζω αν ο υπέροχος Giorgio επισκεφθεί αυτό το καλοκαίρι τη Mykonos. Σίγουρα όμως το yacht «Main» έδεσε στην Ιμπιζα προτού «κατηφορίσει» σε άλλα spots της Μεσογείου. Πρόσεξα ότι ένα από τα ωραιότερα μοντέλα της νέας γενιάς, η Μαριάννα Μαραγκίδη, με τα γαλαζοπράσινα μάτια και τις εκπληκτικές αναλογίες, φορούσε εντυπωσιακό φόρεμα Armani σε βραδινή της έξοδο. Λίγο μετά την επιστροφή της από την Κωνσταντινούπολη και το fashion show του Tarik Ediz.
Η Θέκλα συνοδεύει επίσης outfit του Armani στο μπλε της νύχτας με ένα μοναδικό βραχιόλι από τη συλλογή κοσμημάτων της Μαριάννας Γουλανδρή. Η νεαρή ταλαντούχα σχεδιάστρια θα παρουσιάσει την Παρασκευή 5 Αυγούστου τη συλλογή της στις Σπέτσες και στη «Μαγεία» της Ιλεάνας Μακρή. Το «αδελφάκι» της δημοφιλούς «Μαγείας» του Κολωνακίου βρίσκεται μέσα στο «Poseidonion Grand Hotel».
Μεγιστάνες, yachts και… μπατίρ τουρίστ!
Κρύβω γεμάτη ντροπή το πρόσωπό μου πίσω από ένα δαντελένιο χειροποίητο μαντίλι του κορυφαίου τούρκου σχεδιαστή Erdem. Ο Turkish designer ντύνει την Νταϊάνα, την ξανθιά αμερικανίδα σύζυγο του Φερίτ Σαχένκ. Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Τουρκία μετά τον «Αστέρα» ετοιμάζεται (μαζί με τους αδελφούς Κωνσταντακόπουλους) να αγοράσει το «Athens Hilton». Ανέβαινα από το εστιατόριο «Milos» στο lobby του ξενοδοχείου όταν «έπεσα» πάνω στον Φίλιππο Νιάρχο. Ο μεγαλύτερος γιος του αείμνηστου κροίσου μένει πάντα όταν επισκέπτεται στην Αθήνα στο συγκεκριμένο hotel. Φίλοι με πληροφόρησαν ότι λίγη ώρα πριν ο 62χρονος Φίλιππος βρέθηκε για μυστική ιδιωτική επίσκεψη στο Πάρκο «Σταύρος Νιάρχος» επί της παραλιακής λεωφόρου.
Τα παιδιά και τα ανίψια του βρίσκονται στη Σπετσοπούλα. Κάνουν βόλτες με ταχύπλοο ως τις Σπέτσες και πίνουν τα κοκτέιλ τους στο «Bikini».
Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι ότι στο νησί της Μπουμπουλίνας ψάχνουν πλέον τα super yachts με το κιάλι! Οι Σπέτσες είναι γεμάτες από μικρά ενοικιαζόμενα ιστιοπλοϊκά που μεταφέρουν τους λεγόμενους –σύμφωνα πάντα με τους old money εφοπλιστές –μπατίρ τουρίστ! Oh my God!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ