Απερρίφθη ομόφωνα το αίτημα του Ακη Τσοχατζόπουλου για αποφυλάκιση

Ο πρώην υπουργός, παρά το δυσμενές της απόφασης, ευχαρίστησε τους δικαστές για το γεγονός ότι δέχθηκαν να συζητήσουν την αίτηση του (δεδομένου ότι το δικαστήριο εχει οριστεί να συνεδριάσει πάλι 21 Σεπτεμβριου), ενώ ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί πλέον να σταθεί στο δικαστήριο: «τα προσωπικά μου όρια αντοχής έχουν εξαντληθεί», όπως χαρακτηριστικά είπε.
«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτησή μας χθες. Θέλω να σας εξηγήσω γιατι ζητάω την αποφυλάκισή μου, είναι διότι τα δικά μου όρια, προσωπικής αντοχής, έχουν εξαντληθεί. Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο πουσας λέει «ως εδώ». Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο δικαστήριο. Δεκτή η απόφασή σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ», ανέφερε.

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας κυρία Δημητριάδου είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα Τσοχατζόπουλου, εκτιμώντας ότι κατά την έξοδό του από τη φυλακή είναι πιθανό να διαπράξει και νέα νομιμοποίηση εσόδων.

«Η βλάβη που θα έχει ως συνέπεια δεν θα είναι υπέρμετρη ή ανεπανόρθωτη για τον ίδιο ή την οικογένεια του», σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια, για να ενισχύσει το σκεπτικό της πρότασής της.

Πρόσθεσε, δε, ότι τα προβλήματα υγείας του πρώην υπουργού μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής. Με την πρόταση συντάχθηκε και ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος, που δεν δίστασε να αποδώσει στο αίτημα αποφυλάκισης (που κατατίθεται πρώτη φορά) συμπληρωματικό χαρακτήρα, μετά και την απόρριψη άλλου αιτήματος – σε διαφορετικό πλαίσιο – από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Το αίτημα αποφυλάκισης του Ακη Τσοχατζόπουλου κατέθεσε χθες ο κ. Γιάννης Παγορόπουλος, εκ των συνηγορων του (με τους κ. Κοτσαλή και κ. Νικολάου), επικαλούμενος λόγους υγείας αλλα και το προχωρημένο της ηλικίας του, τα 77 του χρόνια.
«Ο κ. Τσοχατζοπουλος δεν είναι κλεφτοκοτάς, για να υφαρπάξει αυτά που λέτε από το δικαστήριο σας», σημείωσε μετά την πρόταση των εισαγγελέων, τονίζοντας ότι μπορεί να είναι απόλυτα ελεγχόμενος ο πρώην υπουργός κατά την έξοδό του.

«Εχετε τη δυνατότητα να επιβάλλετε όρους, ακόμη και για την κίνηση του κατηγορουμένου έξω απο το σπίτι του», ενώ θύμισε ότι για άλλους κρατούμενους που δεν έχουν την ηλικία του πρώην υπουργού έχει οριστεί κατ´ οίκον περιορισμός.

Και συμπλήρωσε:
«Αυτός ο άνθρωπος είναι αόρατος; δεν μπορούμε να τον δούμε από ανθρωπιστικής πλευράς; είναι μόνον ο υπουργός Εθνικής Αμυνας που όλο το έθνος ήθελε την καταδίκη του; (…)
Τι θέλει άλλο η Πολιτεία από αυτόν τον άνθρωπο; Θα είναι καλύτερα να φύγει αύριο, με ένα φέρετρο από τη φυλακή;»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.